Лікарі назвали продукти, які швидко піднімають гемоглобін

21.10.2018 4:54 2

Лікарі назвали продукти, які швидко піднімають гемоглобін

Гемоглобін є дуже важливим в організмі людини, оскільки він постачає киснем всі клітини. Тож якщо його рівень падає – клітинам не вистачає енергії для нормального функціонування.
Про це пише СобКор.
Усім відомо, що коли в організмі падає рівень гемоглобіну, у людини починають мерзнути руки та ноги, паморочиться у голові, відчувається млявість, втома, головний біль, сонливість та інше.
Рівень гемоглобіну можна піднімати спеціальними препаратами, але можна вдатись до більш корисного і простого способу – за допомогою смачних продуктів, які наситять організм необхідними елементами.
Халва містить найбільше заліза. Особливо цінною буде кунжутна халва, в 100 грамах якої є 50 мг заліза. 100 г соняшникової халви містять 33 мг заліза.
Цей продукт ще й позитивно впливає на роботу нервової, серцево-судинної та кісткової систем, адже халва містить ще магній, калій, мідь, цинк, вітаміни С, Е та В.
Печінка містить вітаміни Е, К, Н, В, мідь, залізо, фосфор, калій, магній та натрій. При надто низькому гемоглобіні медики рекомендують їсти хоча б 100 г страв з печінки щодня.
Буряк багатий на залізо, амінокислоти і вітаміни. Окрім того, він добре очищає печінку, може уповільнити старіння організму та суттєво знижувати ризик серцево-судинних захворювань.
Читайте також: Цілющі продукти: як зігрітися восени
Сухофрукти містять в 4-5 разів більше заліза, ніж свіжі фрукти. Чорнослив, курага, сушені яблука, фініки, інжир покращують стан серцево-судинної системи, нормалізують обмінні процеси в організмі та підвищують працездатність.
100 г морської капусти містить 12 мг заліза. Також цей продукт має чимало інших мінералів, які добре впливають на роботу всіх органів і систем організму.
Такі крупи, як гречка і вівсянка також допоможуть підняти гемоглобін. Але в жодному разі не можна їсти гречки з молоком, адже продукти, що містять кальцій, перешкоджають засвоєнню заліза.
Горіхи містять вітаміни А, Е, групи В, магній, калій, кобальт, омега-3 кислоти та рослинний білок. Для підвищення рівня гемоглобіну в крові достатньо з'їдати 5-6 штук в день. Також горіхи чудово зміцнюють імунітет та знімають втому.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Что следует знать о современных культиваторах мотор сич? Большой выбор аргонных сварочных аппаратов Как оформить кредит под залог авто Поставка электрической энергии и энергоаудит Выгодный проект по переработке органических отходов

Последние новости