У США гоночний болід побив рекорд швидкості. Відео

16.10.2018 13:38 17

У США гоночний болід побив рекорд швидкості. Відео

Автомобіль розігнався до 809,33 км / ч.
В рамках фестивалю швидкості в Бонневіль (США) болід Turbinator II зміг подолати позначку в 809,33 км / год, повідомляє daily-news.com.ua
Гоночний болід належить команді Vesco. За кермом найшвидшого транспортного засобу з колісним приводом знаходився Дайв Спанглер. Зовні автомобіль виглядає незвично: довгий кузов з величезним «хвостом» більше нагадує літак.
Turbinator II оснащується газотурбінним двигуном Lycoming T55-L-712, максимальна потужність якого становить 5000 кінських сил. Колеса боліда колеса взуті в спеціальні шини Mickey Thompson. Перші 1,61 км автомобіль долається всього лише за 8 секунд, а відстань в 12,55 км Turbinator II проїхав за 2 хвилини і 19 секунд.
Читайте також: Відео масової пожежі на Київщині: палали десятки авто
Довжина автомобіля складає 11 метрів, а колісна база - 6,4 метра. Загальна вага його дорівнює 2 245 кілограмів. Для гальмування в боліді використовуються парашути, а завдяки системі контролю тяги автомобіль може прискорюватися навіть на слизькій солі.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Микроудобрения для ваших растений Чтобы правильно восстановить зубы, достаточно обратиться к квалифицированным врачам в Киеве Отличная термолента по хорошей цене Какое ГБО подходит на ВАЗы: 2-е или 4-е поколение? Профессиональные стоматологические услуги в Киеве

Последние новости