Антикорупційна прокуратура відкрила кримінальну справу проти двох депутатів

11.10.2018 12:06 3

Антикорупційна прокуратура відкрила кримінальну справу проти двох депутатів

Проведення досудового розслідування доручено детективам НАБУ.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) зареєструвала кримінальне провадження проти нардепа Валерія Дубіля і депутата Чернігівської облради Олега Авер'янова. Про це заявив адвокат Сергій Панасюк, передає інтернет-видання daily-news.com.ua
За його інформацією, депутатів підозрюють у скоєнні шахрайських дій, незаконне заволодіння майном підприємств (рейдерство), декларування недостовірної інформації, незаконному збагаченні.
Відзначається, що кримінальне провадження зареєстровано у відповідь на заяву бізнесмена Олександра Головача, інтереси якого представляє адвокат. За словами Панасюка, його клієнт протягом декількох років вів спільний агро-бізнес з Дубілем і Авер'янова в Чернігівській області, а депутати з метою інвестування в цей проект позичали у Олександра Головача кошти.
"Загальна сума позичених коштів склав 2 млн 265 тисяч доларів США. Однак депутати не вносили ці фінансові зобов'язання в свої електронні декларації, чим порушили, зокрема, антикорупційне законодавство", - сказав адвокат.
Крім того, заявив Панасюк, в 2018 році 75% частка в статутному капіталі юросіб агрохолдингу, що належить Головачу, незаконно опинилася у власності депутатів.
"У липні за підробленими протоколами нотаріус і державні реєстратори внесли зміни в склади засновників компанії Промстройінновація, агрогосподарств Богданівське, Оріон-СКТ і Прилуцьке, а також змінили директорів. Таким чином, Олександр Головач позбувся не тільки агроактивів, але і позичених Дубіль і Авер'янова засобів" , - підкреслив Сергій Панасюк.
Читайте також: Москва призначила нового куратора "ЛДНР"
Проведення досудового розслідування, за словами адвоката, в результаті доручено детективам НАБУ.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Для чего следует использовать капли для глаз? Де купити жіночу білизну на всі випадки життя Новые возможности в организации управления компаниями Качественные беспружинные матрасы по выгодным ценам Лавина - бонусы и программа лояльности в 2021 году

Последние новости