Знімки унікального "котячого" острову в Японії

10.10.2018 3:49 0

Знімки унікального

Існує острів, на якому кішок більше, ніж людей.
У Тихому океані розташований Тасіро, або Острів Котів, який є частиною японського міста Ісіномакі. Свою другу назву цей острів отримав завдяки живуть на ньому бездомним кішкам, кількість яких сьогодні перевищує місцеве населення, яке складає приблизно 100 чоловік. Жителі підгодовують цих тварин, тому що вірять, що це принесе їм багатство і успіх, повідомляє daily-news.com.ua
У минулому жителі острова розводили шовкопрядів для виробництва шовку. А щоб мишей - природних хижаків шовкопряда - НЕ розвелося надто багато через велику кількість їжі, люди почали містити кішок, які в свою чергу не давали розростися популяції гризунів.
Після періоду Едо (1603-1868 рік) на Тасіро стала популярна рибалка, і приїжджають туди порибалити люди нерідко залишалися на острові на ніч.
Залучені запахом риби місцеві кішки заходили в готелі, де відпочивали рибалки, і «випрошували» у них їжу. І завдяки тому, що люди постійно підгодовували кішок, на острові цих тварин стало ще більше, ніж було, а рибалки, яким полюбилися кішки, почали трактувати їх поведінку як прогноз погоди або ступінь успішності майбутньої риболовлі.
Згідно з місцевою легендою, одного разу, коли рибалки збирали каміння, необхідні для фіксації рибальських сіток, одним каменем випадково зачепили кішку, після чого та померла. З жалості до став майже священним для рибалок тварині люди поховали кішку з почестями в середині острова, де потім було побудовано святилище кішок. Його, як і ще десять розкиданих по острову священних місць цих тварин, можна побачити і сьогодні.
Також на Тасіро знаходиться 51 скульптура у вигляді кішок. Більшість людей і кішок, які перебувають на острові, вижили після цунамі, що обрушився на Японію в березні 2011 року.
В даний час 83% населення острова складають літні люди. Жителі Тасіро займаються в основному риболовлею, а також здають житло приїжджим. Дуже часто на острові проводяться фотоконкурси і виставки, присвячені кішкам.
Читайте також: З'явилося відео вибухів складів боєприпасів у Чернігівській області
Завдяки пресі та інтернет-блогам громадськість дізналася про унікальне місце, після чого острів стали відвідувати туристи і любителі кішок з усієї Японії. Привертаючи увагу до Тасіро таким чином, місцеві жителі сподіваються врятувати острів від запустіння.
Знімки унікального
Знімки унікального
Знімки унікального
Знімки унікального
Знімки унікального

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучшая трубопроводная арматура Бильярдный стол б/у - отличное решение для дома и дачи Лучшие письменнные переводы для всех Казино онлайн Вулканбет на vulcan-bet.com.ua с множеством преимуществ Газовий адвокат від Енерджі трейд груп - нова послуга незалежного провайдера енергії

Последние новости