У жовтні українці будуть відпочивати три дні поспіль

28.09.2018 17:37 4

У жовтні українці будуть відпочивати три дні поспіль

У жовтні українців чекає приємний сюрприз - вихідних буде більше, ніж у звичайний місяць.
Справа в тому, що 14 жовтня відзначається День захисника України, який випадає на неділю, тому наступний робочий день - понеділок, вирішили зробити вихідним. Таким чином, українці отримають довгий уїк-енд з 13-е по 15-е число, повідомляє daily-news.com.ua
Всього в жовтні буде 9 неробочих днів, звичайні вихідні субота-неділя плюс офіційний вихідний після Дня захисника. Робочих днів у жовтні 22. укорочені передсвяткових робочих днів не буде.
День захисника України збігається з великим церковним святом - Покрови Пресвятої Богородиці, яка вважалася захисницею запорозьких козаків. 14 жовтня - також день заснування Української повстанської армії (УПА).
Як офіційне свято День захисника відзначають з 2014 року. Вихідним він став з 2015-го. За задумом, День захисника 14 жовтня має замінити радянське свято 23 лютого.
Читайте також: Австралія готова посилити тиск на Росію через МН17
Оголошуючи про новий святі, під час параду до Дня Незалежності в 2014 році, Петро Порошенко заявив, що зупинив свій вибір на дату 14 жовтня "свідомо викреслюючи з українського календаря чужий, штучно привнесений свято російської армії-окупанта".
В указі президента від 14 жовтня 2014 говориться, що День захисника України встановлено з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і перемог українського народу.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Час купувати житло у столиці! Экипировка и инвентарь для футбола, волейбола и баскетбола в интернет-магазине TeamSports Почему ставки на спорт в GGbet так популярны? CarKeys – лучший сервис по изготовлению ключей для автомобиля Мода в крутые 90-ые

Последние новости