Грузія в ООН озвучила жорстку вимогу до Росії

28.09.2018 9:49 1

Грузія в ООН озвучила жорстку вимогу до Росії

Грузія закликала Російську Федерацію вивести свої війська з окупованих територій Абхазії і Південної Осетії.
Про це заявив прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе на загальних дебатах високого рівня 73-й сесії Генасамблеї ООН в Нью-Йорку, передає daily-news.com.ua.
"Ми настійно закликаємо Російську Федерацію: виконайте взяті на себе і підписані міжнародні зобов'язання, виведіть окупаційні сили з території Грузії", - заявив Бахтадзе.
При цьому він підкреслив, що Грузія намагається активно використовувати формат женевських міжнародних дискусій для нормалізації ситуації навколо російсько-грузинського конфлікту.
"Однак наші спроби за столом переговорів натикаються на непереборне опір з боку Росії", - констатував політик.
Також він закликав Росію "не підривати мирні ініціативи Грузії і дозволити жителям окупованих територій жити нормальним життям".
Читайте також: Україна з трьома країнами готує резолюцію про миротворців для Радбезу ООН
Прем'єр Грузії нагадав, що 25 років тому - 27 сентября 1993 року - Росія розпочала окупацію Абхазії, а 10 років тому - ще одну широкомасштабну агресію проти Грузії, що призвело до повної окупації двох історично невід'ємних регіонів стани - Абхазії і Південної Осетії.
"Повним ходом йде мілітаризація регіону і депопуляція окупованих територій. У зв'язку з серйозним погіршенням ситуації в гуманітарній, соціально-економічній і правозахисної сферах населення окупованих територій зменшилася в п'ять разів", - констатував Бахтадзе.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Разрушительные аспекты бизнеса О жизни бизнесмена, его увлечениях и видении путей развития кофейного рынка в США Казино Вулкан Вегас – надежный поставщик азартных игр онлайн Профессиональная корейская косметика из натуральных компонентов Приборы для контроля и измерения в Киеве

Последние новости