Лікарі розповіли, кому корисно пити лужну воду

27.09.2018 11:25 0

Лікарі розповіли, кому корисно пити лужну воду

У ряді випадків ця вода не корисна, а шкідлива.
Світовим трендом омолодження, здорового способу життя і відкладеної старості є вживання лужної води. Що являє собою цей напій? Насправді це звичайна вода зі зміненим рівнем вмісту лугу і кислоти, повідомляє daily-news.com.ua
Олужнення може мати природне походження (таку воду беруть з джерел, гірських річок і т. Д.) Або воду збагачують за допомогою спеціальної обробки, наприклад методом іонізації. Вимірювання стану відбувається за допомогою показника рН (потенціал водню) - він відображає міру кислотності або лужності будь-якої речовини, в тому числі води.
Рівноважна (нейтральна) середовище має позначку - 7, показники індикатора нижче нейтрального від 1 до 7 - визначаються як кисле середовище, цифри від 7 до 14 показують, що середовище лужне. Згідно модному тренду, лужна вода нейтралізує кисле середовище, що є оздоровленням організму, а деякі вважають що це і є справжня профілактика онкологічних захворювань.
Внутрішнє середовище організму
Певна частка правди в тому, що підвищена кислотність негативно позначається на здоров'ї, є. Якщо в системі харчування переважають продукти швидкого приготування, фастфуд, солодкі газовані напої зі штучними барвниками, а також велика кількість цукру, то організм закісляется. Кисле середовище істотно порушує роботу внутрішніх органів, уповільнює обмін речовин, стимулює захворювання і хронічні запалення. Приблизно за такою схемою дається пояснення, чому людині потрібно змінити питні звички.
Це досить спрощений підхід, так як рівень рН в органах різний, наприклад кислотність крові - 7,4, що є майже нейтральним показником. Зміна індексу крові може завдати істотної шкоди здоров'ю, коливання можуть відбуватися тільки в дуже вузькому діапазоні без ризику для здоров'я. Але рівень кислотності в інших органах різний і може без шкоди для здоров'я змінюватися по широкій шкалі. Наприклад, в шлунку середовище дуже кисле, що дозволяє їжі безперешкодно перетравлюватися.
Що відбувається з лужною водою в організмі
Людський організм має величезний запас міцності і відмінною саморегуляцією, хоча завжди є можливість порушити функціональність систем, але робити це треба дуже довго. Наприклад, протягом декількох років харчуватися шкідливою їжею, але навіть в цьому випадку пацієнту допоможе в першу чергу дієта і зміна раціону. Але частина людей вважає за краще легкі шляхи, наприклад, почати пити лужну воду. Легковірними прихильникам сумнівних нововведень часто стають шанувальники ЗСЖ, які віддають перевагу довіряти власним ілюзіям, а не висновкам експертів.
Дослідники стверджують, що немає жодного наукового підтвердження того, що лужна вода змінює баланс рН в організмі. Що відбувається з підлуженою рідиною при попаданні в кисле середовище шлунка - вона нейтралізується до того, як вода потрапить у кров. Висока кислотність шлункового соку зумовлена ​​необхідністю вбивати патогенну флору, розщеплювати надійшла їжу. Лужна вода, потрапивши в шлунок, практично відразу змінює рівень рН. Лікарі впевнені, що питво іонізованої рідини не може вплинути на організм, зайва кислота або луг будуть утилізуватися через нирки і виводитися через сечу, посилюючи навантаження на відповідні органи.
Користь буває?
Лужна вода може принести користь людям, що страждають кислотним рефлюксом (печією). Як продемонстрували деякі дослідження, фермент пепсину вмирає в шлунку при рівні рН 8. Пепсин відповідальний за запальні процеси в вухах, носових пазухах і в горлі, прийом лужної води змиває збудника в шлунок, що істотно полегшує стан хворих з печією.
Дослідники вказали, що ризиків від прийому лужної води для здорових людей поки не виявлено, але вивчення її дії на організм людини триває. Визначено і коло патологій, при яких питво такої рідини може спричинити ускладнення. Наприклад, така вода протипоказана людям із захворюваннями нирок, в першу чергу страждають вродженим нирковим трубчастим ацидозом, у таких пацієнтів може виникнути нудота, блювота, м'язовий тик і сплутаність свідомості.
Додаткові ризики
Існує також різниця між вживанням штучної і натуральної лужної води. Хімічний процес, за допомогою якого створюються деякі види такої рідини, позбавляє воду всіх необхідних мінералів, життєво важливих для хорошого здоров'я. При деяких видах обробки в воду потрапляють забруднюючі речовини. Експерти рекомендують вживати природну лужну воду.
Фахівці нагадують, що дія такої води мало вивчено і в деяких випадках може завдати шкоди здоров'ю. Внутрішнє середовище організму здорової людини відмінно справляється з регулюванням рівня рН у всіх органах тіла.
Читайте також: Лікарі назвали ефективні ласощі для профілактики раку
Лужна вода, що надійшла ззовні, ніяким чином не може вплинути на коливання кислотності. Як вважають медики, саморегуляція є запорукою того, що стан здоров'я буде знаходитися в ідеальному балансі. Експерти нагадують, що пити воду необхідно, а модні тренди, які не мають наукового підтвердження, можуть зашкодити здоров'ю.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Цветочные подарки с быстрой доставкой по Свердловской области Перепланировка квартиры по всем правилам Как получать микрокредиты в интернете Красивые потолочные светильники Качественная мебель на заказ в Днепре

Последние новости