Скільки потрібно працювати українцю, щоб купити новий Айфон

25.09.2018 16:37 0

Скільки потрібно працювати українцю, щоб купити новий Айфон

Популярність жартів і мемів з приводу вартості нових смартфонів Apple поступово згасає.
Як пише видання daily-news.com.ua, аналітики вирішили цілком серйозно досліджувати, скільки днів потрібно працювати, щоб купити заповітну новинку в Україні та деяких інших країнах світу. Наша статистика заснована на офіційних даних про середньостатистичної заробітної плати в кожній країні, а також на офіційних цінах на смартфони iPhone Xs з пам'яттю 64 Гб.
Можна було б сміливо припустити, що найбільш адекватне співвідношення ціни і зарплати спостерігається в США, адже цінова політика формується в першу чергу в цій країні і для жителів цієї країни. Проте, найпростіше буде купити новинку від Apple жителям найрозвиненіших країн Європи і ОАЕ. Так, щоб придбати новий айфон Xs в Швейцарії потрібно відпрацювати 5,1 дня, в Люксембурзі - неповні 7 днів, а в Норвегії і Данії - 7 з «хвостиком». В топі опинилися і Арабські Емірати: грошей, зароблених за 7,6 дня, цілком вистачить на смартфон останнього покоління. У самих Сполучених Штатах потрібно важко «орати» 8,4 дня - і гаджет ваш!
Беручи до уваги середньостатистичні зарплати по країні, українцям потрібно 136 повних робочих днів, щоб заробити на новинку. За умови, що не треба витрачатися на одяг, харчування, житлово-комунального господарства та інші «дрібниці» життя. Складніше доведеться тільки на Філіппінах - 156 робочих днів за айфон. Поруч в рейтингу Пакистан і Казахстан - 88 і 86 днів відповідно.
Читайте також: Норвегія планує перейти на електролітаки
Чим далі на захід, тим статистика стає приємніше: від 32 до 38 днів потрібно присвятити роботі, щоб накопичити на айфон в офіційних епплсторах Польщі, Словаччини, Литви, Латвії та Угорщини.
Більшість країн єврозони виявилося в середині нашого рейтингу. В Австрії, Німеччині, Фінляндії та Франції потрібно працювати близько 10,5 днів, в Греції і Португалії - близько 27.
Скільки потрібно працювати українцю, щоб купити новий Айфон
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Статьи про содержание домашних животных и корм для них Новая коллекция женских ботинок Прего Комплект грм renault kangoo — лучшие предложения от интернет магазина «BUS-shop» Картина по номерам - уникальный подарок от Brushme Шапки зимой 2018 года – что носить?

Последние новости