Фільм-катастрофа на яву: екологи заявляють про невідворотні зміни

17.09.2018 18:17 0

Фільм-катастрофа на яву: екологи заявляють про невідворотні зміни

Є ризик, що до середини цього століття світ заповнять кліматичні біженці. Пише видання daily-news.com.ua
Американські торнадо, європейські повені і посухи, українські потужні бурі, затоплення і смерчі - тривожні ознаки того, що клімат в світі невідворотно змінюється. Про це в коментарі сайту "Сегодня" розповіла виконавчий директор центру екологічних ініціатив "Екодім" Ірина Ставчук.
Читайте також: "Кінець світу замовляли?": людство може зкинути через 5 днів
За даними еколога, нерозумне використання газу, нафти, небезпечні викиди в атмосферу призводять до того, що планета постійно "гріється".
"Зростає температура на планеті, підвищується температура океану, дуже швидко тануть льодовики. І прогнозується, що до 2030 року льодовиків більше не буде на планеті. Від початку індустріальної ери середня температура атмосфери Землі піднялася на 1 градус. Начебто дрібниця, але в масштабах планети, це дуже багато. Як результат, лише в цьому році було зафіксовано ряд температурних рекордів: +32 градуси за шведським полярним колом, + 51 градус в Арабських Еміратах, + 42 в Вірменії. Ці процеси будуть супроводжуватися екстремальними природними явищами, які люди у всьому світі можуть спостерігати вже зараз ", - говорить Ставчук.
За словами експерта, якщо в усьому світі не перейдуть на відновлювану енергетику, людство чекає не краще майбутнє.
"Прогнози дуже райдужні. І, незважаючи на різні світові угоди і багато ініціатив щодо поліпшення екологічної ситуації, ми йдемо за сценарієм страшного фільму. До 2050 року весь світ повинен перейти на відновлювальну енергетику, інакше ситуація на планеті буде несприятливою. До середини століття прогнозують , що більше 250 мільйонів чоловік стануть кліматичними біженцями. це Африка, це Азія ", - говорить еколог.
Початок цих процесів можуть простежити українці прямо сьогодні - липневі зливи по всій Україні, смерч в Харкові, ураган і потопи в Криму.
"Процеси будуть посилюватися. Це посухи і зменшення рівня води річок на півдні і на сході країни. Якщо подивитися звіти вироблення електроенергії з гідроелектростанцій, то за останні роки стік річок скоротився. Це зрушення сезонів року, це максимальні температури і рясні опади. Це будь-які аномалії , які можуть завдати моторошний збиток ", - підсумовує Ірина Ставчук.
Нагадаємо, європейська посуха завдала мільярдних збитків фермерам. Дані, що надійшли з кількох федеральних земель, свідчать, що збитки фермерів вже складають в цілому 1,1 мільярда євро.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Ставки на киберспорт с ГГ Бет Лучшее оборудования для спорта В здоровом теле - здоровый дух Инструменты для обеспечения внешней красоты Ремонт балконов по доступным ценам

Последние новости