Зв'язок 5G: які перспективи є в України

15.09.2018 19:17 1

Зв'язок 5G: які перспективи є в України

Восени 2019 р міжнародний союз електрозв'язку прийме рішення про розподіл частот на всесвітній основі.
Про це пише видання daily-news.com.ua
1 липня 2018 року українські мобільні оператори нарешті оголосили про запуск 4G. Для цього потрібно багато часу, сил і ретельної підготовки. Проводилися тендери на закупівлю необхідного обладнання, а також аукціони з продажу ліцензій на частоти.
Тим часом в світі після запуску 4G почали готуватися до впровадження наступного покоління мобільного зв'язку - 5G. У деяких країнах вже навіть встигли роздати частоти під 5G, наприклад, у Великій Британії та Південної Кореї, а в Іспанії проводять торги. В Україні так швидко очікувати появи 5G не доводиться. Але в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, про це вже йдуть розмови.
Читайте також: Google-перекладач звинуватили у дискримінації жінок
Так, в НКРЗІ нам розповіли, що восени 2019 р міжнародний союз електрозв'язку прийме рішення про розподіл частот на всесвітній основі.
Мобільні оператори відзначають, що одна з проблем, що гальмують запуски нових поколінь мобільного зв'язку - відсутність вільних частот. Рішення про те, які частоти будуть використовуватися, візьмуть на Всесвітній конференції по радіозв'язку. Зараз для тестових проектів в країнах ЄС використовуються діапазони нижче 6 ГГц і вище 30 ГГц.
За попередніми даними НКРЗІ, використовуватися будуть наступні частоти: 3.5 - 5 ГГц, 24.5 - 31 ГГц, 70 - 80 ГГц.
"Для запуску 5G в Європі планують використовувати частотний діапазон 3.4-3.8 ГГц. У ряді країн (Великобританія, Іспанія) в 2018 році пройшли перші аукціони на цей частотний ресурс. В Україні також необхідно буде провести заходи по виділенню і ліцензуванню частот під розвиток 5G. цю роботу повинен виконати регулятор зв'язку ", - пояснюють в прес-службі Vodafone Ukraine.
У компанії "Київстар" відзначають, що нові технології приходять в Україну з затримкою через відсутність вільних частот.
"Тільки в цьому році були встановлені стандарти для мереж 5G, пілотне тестування проходить в США, Європі та Азії. Імовірно, там мережі 5G можуть бути запущені в комерційну експлуатацію в 2019-2020 році. На жаль, в Україні нові технології приходять з затримкою - всі нові стандарти впираються в відсутність вільних частот ", - пояснюють в прес-службі оператора.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Справка о несудимости без проблем всем жителям Украины Как получить образование в университетах Нидерландов Купить качественную хлебницу по доступной цене Ландшафтный дизайн занимает важное место в фасаде дома Лучшие слоты для каждого

Последние новости