Британці повідомили про ще одну жертву росіян, отруївших Скрипалів

10.09.2018 17:35 0

Британці повідомили про ще одну жертву росіян, отруївших Скрипалів

Британська поліція назвала імена підозрюваних: Олександр Петров та Руслан Бошіров.
Поліція проводить повторне розслідування спроби вбивства росіянина Глушкова. Британці розглядають версію про те, що він, як і Скрипалі, став жертвою професійних убивць із РФ, пише Собкор.
Британські слідчі вважають, що друга покійного Бориса Березовського - Миколу Глушкова, також могли вбити "два загадкових чоловіка з Москви". Про це повідомив журналіст The Guardian Люк Хардінг.
Микола Глушков був знайдений задушеним в своєму будинку в Лондоні в березні 2018 року.
"Поліцейські опрацьовують версію про те, що Глушков, як і Скрипалі, міг стати жертвою професійного вбивці або вбивць, яких підіслали російські спецслужби", - пише журналіст.
Згідно його даних, британці в рамках слідчих дій повторно розглядають передбачувану спробу замаху на Глушкова на початку листопада 2013 року, через півроку після того, як він публічно звинуватив Москву у вбивстві Березовського.
Тоді Глушков розповідав друзям, що в аеропорту Схіпхол в Нідерландах познайомився з двома російськими чоловіками і знову зіткнувся з ними під час поїздки в Брістоль, коли він перебував у Гранд-готелі на Брод-стріт.
Глушков описав подію співробітнику швидкої допомоги Кейт Карру. Він розповів, що росіяни підійшли до нього і купили в барі готелю пляшку шампанського. Він погодився з ними випити, хоча і не знав їх.
Швидку викликали в готель наступного ранку через "непритомність".
Читайте також: В США грабитель подстрелил сам себя, избивая жертву пистолетом
"Я знайшов Миколу на підлозі його кімнати в готелі. Він не тримався на ногах, і, здавалося, його трохи трясло. Ми посадили його на ліжко. Я запитав, що сталося. Він розповів, що напередодні ввечері він і двоє росіян разом пили шампанське. Він відійшов в туалет і після повернення випив ще шампанського. Наступне, що він пам'ятав, це як він вранці прокинувся на килимі. У нього на обличчі і на грудях були садна від килима", - розповів медик.
Глушков вважав, що його отруїли. Він пояснив, що міг стати жертвою через дружбу з Березовським, але двоє присутніх в кімнаті констеблів поставилися до його слів скептично, розповів Карр.
Він додав: "Не думаю, що в той момент хтось хоч трохи повірив в те, що він говорив. Микола мені сказав: "Мені щось дали. Я не знаю що".
Глушков, за словами медика, був в ясному розумі, але свідчення електрокардіограми були дивними. "Вона показала дуже незвичайний серцевий ритм. Мені відомо 16 з них, але цей я не розпізнав. Він був нерівний і швидкий. Занадто швидкий для того, хто знаходиться в спокої", - сказав Карр.
У поліції підтвердили, що виїжджали в готель в зв'язку з "підозрілим інцидентом", але звинувачень пред'явлено не було. Глушков, судячи з всього, відмовився співпрацювати з владою, пише журналіст The Guardian.
Нагадаємо, Британія впевнена в причетності Росії до отруєння Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Тижнем раніше в отруєнні Скрипалів звинуватили росіян Олександра Петрова і Руслана Бошірова.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Душевые трапы Асо – лучшее решение для слива воды Ламинат от ПолMall – выгодный выбор Чем обусловлено возникновение дистанционного образования? Мнение эксперта: "Оптимизация бизнеса - это не только сокращение расходов" Офисная мебель недорого

Последние новости