Медики назвали несподівані причини появи зайвих кілограмів

10.09.2018 15:58 0

Медики назвали несподівані причини появи зайвих кілограмів

Медицина пояснила зайві кілограми посудом, миючими засобами та милом.
Лікарі з Гарвардської медичної школи провели дослідження, яке показало, що на зростання зайвих кілограмів можуть впливати не тільки кількість калорій, яку ми споживаємо.
Вчені заявили: поява надмірної ваги може бути пов'язана з використанням посуду з антипригарним покриттям, миючих засобів, водовідштовхувальних тканин, а також деяких засобів особистої гігієни.
Читайте також: Схуднути без виснажливих дієт: 9 порад від вчених
Саме із зайвими кілограмами дослідники пов'язують хімікати, що представляють собою поліфторалкільні з'єднання. Такі речовини мають здатність проникати в тіло людини і накопичуватися в тканинах протягом тривалого часу. Під дією цих хімічних субстанцій можуть виникати різні метаболічні порушення, що провокують уповільнення обміну речовин, активне зростання жирової тканини, а також хвороби щитовидної залози, констатували автори роботи.
Перш ніж зробити цей висновок, фахівці протягом 15 років спостерігали за 950 добровольцями, у яких були проблеми з підвищеним рівнем цукру і зайвою вагою. Людей поділили на групи: частина дотримувалася дієти, частина активно тренувалася, частина вела звичайне існування без дієти і спорту.
В ході експерименту у людей перевіряли вміст поліфторалкільних речовин у крові. В результаті виявилося, що чим вище був рівень цих з'єднань в крові, тим більш інтенсивним було зростання надлишкової маси тіла. Уникнути цього змогли лише ті, хто інтенсивно займався спортом.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Супероматик Казино - высокодоходная система для гэмблинг бизнеса Как произвести хорошее впечатление на клиента Корейская косметика для вашего идеального внешнего вида Майбутнє у турботі про здоров'я: "розумне" медичне обладнання Растворы для линз от магазина Kievlinza

Последние новости