Гострий зір: лікарі дали суттєві рекомендації

09.09.2018 18:18 0

Гострий зір: лікарі дали суттєві рекомендації

Умови нашого життя дуже часто не сприяють збереженню гарного зору. І про це ми починаємо думати, коли вже доволі пізно.
Про це пише СобКор.
Аби цього не сталось, і зір не підводив навіть у старості, варто дотримуватись кількох простих правил.
Проблеми із зором мають майже всі люди, які цілими днями працюють перед монітором.
Це називається комп’ютерний зоровий синдром – коли через пару годин безперервної роботи за монітором очі втомлюються, з’являються печіння і почервоніння, а зображення на екрані розпливається.
Хоча б раз у 45-60 хвилин відволікатися від роботи і робити повільну та плавну гімнастику: по черзі затримуйте погляд на кінчику носа, а потім фокусуйтесь на далекі предмети, обертайте очима вправо та вліво, по черзі переводите погляд направо, наліво, вгору і вниз.
Читайте також: Кому шкідливо їсти баклажани: рекомендації медиків
Аби не лякати своїми діями колег, можете просто порозглядати краєвид кілька хвилин у вікні.
Синє світло від моніторів і гаджетів може завдавати шкоди клітинам сітківки. Тож постарайтесь скоротити час перебування перед екраном.
Додайте в раціон продукти, багаті пігментами лютеїном і зеаксантином, здатними захищати сітківку ока від впливу синього світла. Вони містяться у шпинаті, солодкому перці, петрушці, фісташках, кабачках і зеленому горошку.
Загалом, відвідувати офтальмолога дорослим варто раз на рік, дітям – один раз в період від 3 до 12 місяців, потім – кожні два роки, а після 7 років – також щорічно.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Садовая техника: Высоторезы Где заправлять картриджи? Тендерні закупівлі: головне, що потрібно знати в 2021 Химчистка ковровых покрытий Комфортный отдых на выходные

Последние новости