Нововведення: дорожні смуги стануть вужчими

09.09.2018 14:12 0

Нововведення: дорожні смуги стануть вужчими

Українським водіям доведеться звикати до нововведення на дорогах України.
Про це пише СобКор.
Згідно оновленим Державним будівельним нормам в Україні ширина дорожніх смуг буде зменшена і зменшена суттєво.
Експерти вважають, що звуження дорожніх смуг допоможе зменшити аварійність.
З вересня мінімальна ширина дорожньої смуги в містах має становити мінімум 2,75 метра — це значно вужче, ніж звикли українські водії. Зараз ширина смуги становить близько чотирьох метрів. На магістралях з безперервним потоком руху ширина смуги має становити 3,5 метрів замість 3,75 метра, як це є зараз. На менш завантажених дорогах ширина смуги зменшиться з 3,5 метрів до 3 метрів.
Читайте також: Європейський лоукост відкриває п'ять нових маршрутів
Оскільки норми вже опубліковані і набули чинності з 1 вересня, то всі нові траси, а також ті, що зараз ремонтуються, будуватимуться вужчими, а вже побудованих раніше нанесуть нову розмітку. Крім того заплановано виділення двосторонньої доріжки для велосипедистів, мінімальна сукупна ширина якої повинна бути 2,5 метрів.
У міністерстві вважають, що звуження ширини смуги сприятиме підвищенню безпеки дорожнього руху та зменшення аварійності, а також сприятиме збільшенню пропускної здатності вулиць та зменшенню заторів.
При цьому урядовці посилаються на європейський досвід, який доводить ефективність звуження ширини дорожніх смуг у містах.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Терминалы для сбора данных Лечение алкоголизма в Харькове: куда обращаться? НоутбукОФФ - срочный ремонт ноутбуков Разновидность водостоков и их применение Дитячий столик для годування - навіщо і який він потрібен?

Последние новости