Звільнити Сенцова: зірки Голлівуду звернулися до Кремля

08.09.2018 18:09 0

Звільнити Сенцова: зірки Голлівуду звернулися до Кремля

Голлівудські зірки та журі 75-го Венеціанського кінофествалю закликали Росію не допустити смерті українського режисера Олега Сенцова і звільнити його.
Про це пише СобКор.
"Актриса Наомі Уоттс, актор та режисер Крістоф Вальц, разом з Гільєрмо дель Торо в п'ятницю попросили Кремль звільнити кінорежисера, який відмовляється від їжі у в'язниці на півночі Сибіру вже протягом 118 днів", - йдеться у повідомленні.
Журі основного конкурсу 75-го Венеціанського кінофестивалю на чолі з Гільєрмо Дель Торо висловило занепокоєння фізичним станом Сенцова.
Читайте також: Сайт Білого дому: петицію про Сенцова заблокували для українців
За його словами, Сенцов був "ув'язнений та піддавався тортурам ... після судового розгляду, який явно не поважав право на захист".
Нагадаємо, що нещодавно екс-президент Польщі, легендарний лідер польської “Солідарності” і нобелівський лауреат 1983 року Лєх Валенса оголосив про висунення українського режисера Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру. Польська кіноакадемія надає Валенсі підтримку у цьому питанні.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Развивающие игры для детей ObolonSky – новостройка на Оболони прямо возле метро Как красиво оформить детскую комнату Используй лучшие предложения для своего комфорта Стоит ли оснащать авто зимними накладками?

Последние новости