Вражаюче архіологічне відкриття зробили на Миколаївщині

15.08.2018 18:58 0

Вражаюче архіологічне відкриття зробили на Миколаївщині

Археологи, які працюють в експедиції на території стародавньої держави античної доби Ольвії на сучасній Миколаївщині, розкопали античну фортифікацію.
Як пише daily-news.com.ua ця знахідка може відкорегувати історичні дані і змінити уявлення науковців про межі Ольвії.
Про це кореспондентові Укрінформу розповів керівник німецької групи археологів, що беруть участь в експедиції професор Йохен Форнасьє.
«У минулому році ми здійснили геомагнітну розвідку і отримали хорошу магнітограму. На ній видно те, чого не побачиш неозброєним оком. Зараз триває перевірка даних геофізики – розкопали два квадрати. Це дуже цікава велика структура, яка лежить на глибині 10-20 метрів. Ми досі не знаємо, що це, але хочемо дізнатися. З поверхні її не видно, лише геомагнітна розвідка дала результати. Ми знайшли рів шириною 5,5 м, велика глибина. Ці дані можуть певною мірою відкорегувати історію. Адже раніше вважалося, що західна стіна (по краю Заячої балки) – кінець міста. Але, схоже, що це не так», - розповідає професор Форнасьє.
За його словами, наразі триває лише перший етап робіт, але під землею знайдено фундаментальну структуру – античну фортифікацію.
Цікавості додає і той факт, що відкриту німецькими фахівцями фортифікаційну стіну датовано V століттям до н.е. І це в той час, коли відому раніше стіну по краю Заячої балки датують IV сторіччям до н.е.
З 2011 року ольвійську експедицію очолює доктор історичних наук, заступник директора Інституту археології НАН України з наукової роботи Алла Буйських. Варто зазначити, що з 2014 року в Ольвії разом з українськими археологами працюють фахівці з Німеччини і Польщі. Зокрема, реалізується спільний проект з університетом Франкфурта-на-Майні (Німеччина) з дослідження давнього передмістя. У німецьких науковців є техніка, якої немає в українських. А фінансує ці дослідження німецьких учених благодійний фонд з Німеччини.
Читайте також: На грецькому острові шукають няню для 55-х котів
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Где купить биологически активные добавки NowFoods Факты о кофе, которых вы не знали Шампуни для восстановления волос Проверенная удобная одежда для девочек Виды альпинизма и их особенности

Последние новости