Розстріляний табір миротворців у Конго, яка доля українських військових

01.08.2018 14:45 0

Розстріляний табір миротворців у Конго, яка доля українських військових

У Конго, що знаходиться на заході Африки, місцеві повстанці хуту напали на військову базу ООН, де служать українські військові.
Миротворці напад відбили, у результаті троє військових з Малавії та Танзанії поранені, серед українців втрат немає.
Як повідомляє daily-news.com.ua миротворці у відповідь завдали удару по табору повстанців у горах.
Використали два штурмові гелікоптери МІ-24. Десант висадився поблизу табору повстанців і зачистив територію.
Зазначимо, протистояння в Конго триває з часів геноциду народу тутсі в Руанді у 1994. Військові хуту, організатори геноциду після приходу до влади представників тутсі, втекли до Конго. Туди перекинулися й бойові дії. Там збройні сили і повстанці з Руанди спільно із сусідньою Угандою мстяться за геноцид, а також за землі Конго, багаті на корисні копалини.
До слова, від свого початку конфлікт забрав щонайменше 5 мільйонів життів цивільних. Миротворчу місію ООН в африканській країні почали у 1999 році. Це одна з найбільших операцій блакитних шоломів у світі, всього у ній майже 20 тисяч військових з 30 країн. Півтори сотні з них – українці. Остання ротація наших армійців відбулася у березні. 75 українців повернулися з Конго. Їм на заміну відправили нову групу.
Нагадаємо, що в Грузії стартували масштабні навчання НАТО
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Косметические средства с муцином Сайт, на котором знают толк в аккумуляторах Керамические дымоходы для каминов Стильный рюкзак на любой жизненный случай Выдача лицензии на оптовую торговлю алкоголем за кратчайшие сроки

Последние новости