В Європі спалахнув гучний скандал через Крим

29.07.2018 10:55 2

В Європі спалахнув гучний скандал через Крим

Голова Національної ради Словаччини Андрій Данко заявив, що підтримує візит словацької делегації на півострів, який відбудеться з 1 по 4 серпня, передають “Известия”
Зазначається, що готується візит делегації у складі двох десятків чоловік, в число яких входять депутати і великі бізнесмени. Це викликало сильне обурення українського диппредставництва в Братиславі, яке заявило про неприпустимість подібних поїздок.
Посол Юрій Мушка заявив, що словаки порушують законодавство України і їм буде заборонений в’їзд в країну.
За словами Данко, в поїздці словацьких парламентаріїв у Крим немає нічого протизаконного. “Словацькі депутати можуть виїжджати коли завгодно і куди завгодно, і жоден посол не має права їм це забороняти”, – заявив він.
У той же час парламенті Словаччини зажадали висилки російського дипломата Дмитра Ковалькова, який грубо образив посла Мушку, повідомляє місцеве видання Aktuality.
”Браво, пане Данко. Ви смілива людина і справжній державник. А посол України просто дебіл”, – написав Ковальков на сторінці спікера парламенту в Facebook.
Відзначається, що Данко, який є лідером націоналістичної партії SNS, і правляча партія Словаччини Smer-SD протягом декількох днів не реагують на недипломатичну поведінку старшого радника російського посольства. Однак висловлювання російського дипломата обурили інших депутатів.
“Це не тільки суперечить його статусу, який співвідноситься з окупацією території слов’янської держави іншою слов’янською державою, але він є дипломатом РФ, який вульгарно обзиває нашого українського брата”, – заявив депутат опозиційної ліберальної партії SaS Мартін Клукс. На його думку, Ковальков повинен, як мінімум, вибачитися перед українським послом або подумати над виїздом зі Словаччини
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Кинезиотейпы для вашей силы и комфорта Почему торговля продуктами питания посредством blockchain - это будущее? Подобрать СТО в Одессе Уникальные пригласительные отличного качества по разумным ценам TEND надежный онлайн-сервис для поиска мастеров для бытовых и бизнес задач

Последние новости