Представлено генетично модифіковані «розумні» рослини

28.07.2018 20:16 13

Представлено генетично модифіковані «розумні» рослини

Але що, якщо з чисто декоративних прикрас створити щось більш корисне? Наприклад, датчики і сенсори? Саме це і планують зробити вчені з Університету Теннеcсі.
За розробку відповідає група експертів на чолі з професором Нілом Стюартом. Основна ідея вчених в тому, що навіть без генетичної модифікації флора може реагувати на присутність в повітрі різноманітних агентів. За словами професора Стюарта,
«Цвіль, газ радон або високі концентрації летючих органічних сполук без проблем уловлюються безліччю рослин. І навіть якщо ви думаєте, що перебуваєте в кімнаті на самоті – це далеко не так. Ви оточені справжнім органічним інкубатором. Причому не всі з них корисні. Рослини можуть не тільки поліпшити мікробіом, але і заздалегідь розпізнати проблеми. »
Суть розробки в тому, щоб у рослин з’явився «генетичний перемикач», який може реагувати на вміст певних речовин. Стюарту і його команді вже вдалося створити рослини, які реагують на високий вміст азоту в атмосфері. При підвищеній концентрації рослини починають світитися.
Подібними «аналізаторами» можна «оснастити» як кімнатну, так і вуличну флору, яка буде виконувати функцію «корисних сенсорів», адже функцію очищення повітря і вироблення кисню у рослин ніхто відбирати не збирається. Більш того, такі рослини можна використовувати у військовій та цивільній сферах, якщо «навчити» їх реагувати на присутність в повітрі отруйних речовин.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Натуральные продукты Мастер по наращиванию ресниц в Днепре Лучшие игры в онлайн режиме Где оформить "автогражданку"? Стильные и удобные женские рюкзаки

Последние новости