Десиканти і десикація

17.10.2015 22:11 730

Десиканти і десикація

Десиканти - (від лат Desicco -. висушити) хімічні р-ни з групи гербіцидів для штучного зневоднення тканин рослин, щоб прискорити процесс дозрівання і полегшити безпосередьо збір культури.
Прохолодний клімат і висока вологість повітря є вірними «союзниками» десикації - штучного підсушування посівів у передзбиральний період. Обробка полів десикантами проводиться за 7-10 днів до збору врожаю гороху, пшениці, рису, ячменю, соняшнику, кукурудзи, бавовни, конопель, картоплі та інших видів культурних рослин.
Десикація значно полегшує процес механізованого прибирання і дозволяє максимально зберегти показники якості і врожайності культур. Внесення десикантів прискорює дозрівання рослин на 5-9 доби.
Перед тим, як купити десиканти, ми рекомендуємо отримати консультацію у спеціалістів.
Десиканти і десикація
Десикація - агротехнологічний процес, сприяє прибиранню культури в оптимальні терміни і як наслідок скоротити втрати врожаю при збиранні. Також десикація важлива для культур, які через свої біологічні особливості дозрівають нерівномірно, такі як соя, горох, ріпак. Особливо часто десикація використовується при збиранні соняшника сильно засміченого амброзією та іншими бур'янами, а також для прибирання в ранні терміни, поки закупівельна ціна на насіння знаходиться на піку.
Крім того, десикація позитивно позначається на вологості насіння культури, поскільки знижується вологість і як наслідок можна обійтися без сушіння насіння. Бувають періоди в момент прибирання врожаю, коли складаються такі умови, що кукурудза довгий період стоїть з великим габітусом і зеленим листям, при цьому повільно віддаючи вологу насіння дуже сильно ускладнює процесс прибирання. У цей період необхідно провести десикацію препаратами на основі солей гліфосату, що дозволило би скоротити вологу з 40% до 29% зерна.
Десикація проводиться зазвичай декількома речовинами:
Дикват дибромід - контактний препарат, наноситься на рослину за 6-7 днів до збирання культури. Перші ознаки дії препарату проявляються на таких бур'янах як Амброзія полинолиста і Чорнощир звичайний вже через десять годин після обробки. А також особливістю є те, що дощ через 20 хвилин після нанесення речовини вже не має впливу на силу дії десиканта.Солі гліфосату - системний препарат, наноситься на рослину за 14 днів до збирання. Гліфосат крім десикації очищає поле від бур'янів під майбутні культури. Найчастіше при використанні десикації площу господарства поділяють по мірі прибирання, а саме збирання врожаю починається з тих ділянок, де був використаний дикват дибромід і по мірі закінчення переходять до вже дозрілих ділянок, обробленних препаратами на основі гліфосату.

Следующая новость
Предыдущая новость

Элитная мебель по доступной цене Все строительные материалы для ремонта в Кубе Имплантация зубов в Киеве это быстро и безболезненно Стильное и красивое белье для женщин Канцелярия для вашего офиса

Последние новости