Лікарі назвали ознаки, які говорять про проблеми зі здоров’ям

06.10.2019 6:15 6

Лікарі назвали ознаки, які говорять про проблеми зі здоров’ям

Вчені з Університету Коннектикуту повідомили, що одним з найважливіших показників здоров’я людини є стан зубів та порожнини рота в цілому.
Про це пише СобКор.
Так, періодонтит може спровокувати появи серцево-судинних недуг і цукрового діабету. Небезпечні бактерії з порожнини рота можуть легко потрапляти в кровотік, а звідти поширюватися по організму.
Періодонтит – досить небезпечне захворювання, що представляє собою запалення кореня зуба і прилеглих до нього тканин. Він зустрічається досить часто. Якщо вчасно не почати лікування, можна втратити зуб.
Читайте також: Медики розказали про ознаки здорового організму
Періодонтит може виникнути як наслідок невилікуваного карієсу: спочатку уражається емаль, потім дентин. Особливо ризикують літні люди. Пенсіонери, як наголошується в дослідженні, страждають від карієсу в два рази частіше, ніж молодь. Наприклад, у США близько 64% літніх людей страждають від періодонтиту.
Карієс є одним з найчастіших приводів звернення до стоматолога. Так називають ураження твердих тканин, яке починається з руйнування емалі. Якщо нічого не робити, каріозний процес поширюється вглиб.
Вчені відзначили, що навіть чистка зубів може бути небезпечним процесом, так як бактерії можуть проникнути в кровотік, якщо у людини проблеми зі станом порожнини рота. Здорові зуби, підкреслюють вчені – одна з ознак здорового організму.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Должный уход за вашими близкими Изготовление столов из натурального дерева с эпоксидной смолой Продажа и установка систем видеонаблюдения «под ключ» Быстрая оценка недвижимости в Украине Коллекция брендовой сантехники от английской компании

Последние новости