Середньовіччя в Ужгороді: у місті відбувся лицарський фестиваль

30.09.2019 16:47 6

Середньовіччя в Ужгороді: у місті відбувся лицарський фестиваль

Ужгород поринув у середньовічну епоху. Там вперше провели фестиваль "Срібний Татош: епоха Другетів".
Про це пише СобКор.
Окрасою свята стали видовищні лицарські бої.
Учасники фестивалю в середньовічних обладунках зійшлися в протистоянні в Ужгородському замку. Їх масовий бій називається бугурт. Головне – встояти на ногах.
"Завдання – скинути суперника, збити або змусити його сісти або лягти. Дозволені тільки рубаючі удари. Заборонено бити в пах, в шию і по стопах", – розповів учасник фестивалю з Ужгорода Роберт Чабіна.
Читайте також: Японский фестиваль цветения сакуры. Фото
"Епоха Другетів" – це фестиваль не тільки лицарів, а й романтиків, пояснює співорганізатор свята Олександр Шершун. Це і середньовічні танці, і музика, і побут. Давнім тонкощам вчили всіх охочих на майстер класах.
"Це одна з найвідоміших епох в історії міста Ужгорода, яка тривала з 1319 до кінця XVII в. І власне, самі Другети були такими виразними представниками середньовічного лицарського класу і середньовічного дворянства", – пояснив Олександр Шершун.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Теплые и качественные одеяла для дома Самые надежные виброплиты Огромный каталог шин на разные марки авто Организация обучения за рубежом Бакарди – впечатляющее разнообразие вкусов и цветов

Последние новости