Медики відкрили справжню причину анорексії

25.07.2019 14:06 6

Медики відкрили справжню причину анорексії

Вчені порівняли ДНК 17 000 пацієнтів з анорексією і 55 000 здорових людей.
Про це пише СобКор.
Нервова анорексія - розлад харчової поведінки, яким страждають 1-4% жінок і 0,3% чоловіків.
Її головні ознаки - гострий дефіцит маси тіла, відмова від їжі і патологічний страх набрати вагу.
Анорексію звикли вважати виключно психічним захворюванням. Але нове дослідження Королівського коледжу Лондона і Університету Північної Кароліни показало, що її природа набагато складніше.
Вчені порівняли ДНК 17 000 пацієнтів з анорексією і 55 000 здорових людей і виявили вісім генів, які пов'язували це відхилення з тривожністю, депресією і обсесивно-компульсивним розладом.
Це не стало несподіванкою, так як при анорексії часто виявляються симптоми вищевказаних розладів.
Але також з'ясувалося, що у пацієнтів спостерігаються певні особливості метаболізму - вони генетично схильні до дефіциту ваги і підвищеної рухової активності.
«У людей з анорексією є набір« здорових »генетичних кореляцій. Вони пов'язані з низьким індексом маси тіла (ІМТ), зниженим ризиком діабету 2 типу та інсулінорезистентності, фізичною активністю і «хорошим» холестерином », - зазначили автори дослідження.
Читайте також: Модель після анорексії почала влаштовувати інтимні фотосесії
На практиці це означає, що такі люди використовують енергію з їжі швидше за інших і не схильні до появи жирових відкладень.
Але, очевидно, поєднання цих корисних генів з генами психічних розладів (депресії, тривожності, ОКР) призводило до розвитку такого небезпечного захворювання, як анорексія: здорова дієта у пацієнтів перетворювалася в голодовки, а фізична активність - в нескінченні вправи, що виснажують організм.
Автори дослідження відзначили, що нові дані можуть докорінно змінити підхід до лікування захворювання.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Промокод 1xbet Украина: бонусы и акции от платформы Кровельные работы высокого качества Продажа оборудования для видеонаблюдения Микронаушник – новое слово в старых технологиях Переваги сучасних караоке-клубів в порівнянні з кафе та ресторанами

Последние новости