Медики назвали ефективний спосіб підтримки серця

12.07.2019 3:24 6

Медики назвали ефективний спосіб підтримки серця

Лікарі дійшли висновку, що вправи з обтяженнями – штангами, гантелями і силовими тренажерами – ефективніше знижують ризик серцево-судинних хвороб, ніж кардіонавантаження, як вважалося раніше.
Про це пише СобКор.
Вагові тренування зменшують кількість небезпечного жиру навколо серця.
До останнього часу було прийнято вважати, що найкращим методом тренування серця є кардіонавантаження, до яких відносяться біг, тривалі прогулянки пішки, заняття на велотренажерах. Однак нове дослідження довело, що силові тренування, тобто заняття зі штангами, гантелями і різного роду силовими тренажерами, дають більш ефективний захист від серцево-судинних хвороб за рахунок більш помітного зменшення рівня небезпечного серцевого жиру.
Читайте також: Медики назвали здорові звички для продовження життя
Обидва види тренувань були ефективні в справі зменшення жиру навколо серця у невеликої групи добровольців з ожирінням. Однак вагові тренування показали значно кращий вплив у порівнянні з кардіонавантаженнями. Приміром, серцеве ожиріння було зменшено майже на третину за три місяці тренувань, зосереджених на підйомі різного роду ваги без кардіонавантажень.
Як наголосили дослідники, у світі кожна третя людина вмирає від серцево-судинних захворювань, що становить 17,9 млн життів на рік. Дані захворювання досить часто викликаються скупченням жирових бляшок в артеріях, яких можна уникнути за рахунок поліпшення харчування і тренувань.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Купить виллу в Испании Продажа квадрокоптеров и моделей для сборки Изысканные украшения по низки ценам Отзывы трейдеров о брокерской компании Альтессо Лавина - бонусы и программа лояльности в 2021 году

Последние новости