Пологи: які помилки роблять новоспечені матусі

07.07.2019 19:26 6

Пологи: які помилки роблять новоспечені матусі

Пологи не починаються раптово, тому якщо ви відчули перейми, краще заспокоїтися і почати збирати все необхідне, інакше забудете як не паспорт, то обмінну карту.
Про це пише СобКор.
Не їдьте в пологовий будинок занадто рано
Багато майбутніх мам дуже нервують, особливо якщо вони проведуть перші пологи. І готові здатися на милість лікарям при тренувальних переймах, або навіть якщо вже прийшла дата, а пологів досі нема.
Не їдьте в пологовий будинок занадто пізно
Є й такі мами, які, навпаки, до останнього не хочуть покидати рідні стіни: починають спішно прасувати одяг для малюка, збирати ліжечко і прикрашати дитячу, приймають ванну і роблять манікюр. Або взагалі біжать в магазин докуповувати те, що не встигли, і в кінцевому підсумку народжують в машині "швидкої" або в таксі. Лікарі попереджають: якщо ти зможеш дістатися до пологового будинку максимум за півтори години, виїжджати варто, коли інтервал між переймами становить 10 хвилин (при перших пологах) або 15 хвилин (при других і наступних).
Не наїдайтеся
Ніхто не знає, як саме будуть проходити твої пологи. Не дарма в пологовому будинку жінкам не дозволяють їсти і багато пити, коли процес вже почався. Ймовірно, може знадобитися анестезія або навіть загальний наркоз, а в такому випадку повний шлунок поведе себе не кращим чином.
Не розраховуйте на певний сценарій
Жінки, фантазуючи про пологи, можуть впасти в депресію, коли все йде не так, як вони задумали. Краще бути готовою до будь-якого повороту подій і приймати все як належне.
Читайте також: На Запоріжжі маленький хлопчик допомагав мамі народжувати
Не втрачайте терпіння завчасно
Запасися терпінням: перші пологи, як відомо, можуть тривати аж до доби, і навіть лікарі не скажуть тобі, наскільки швидко все пройде. Не факт, що і другі, і наступні пологи будуть стрімкими, тому не квап події і не оголошуй близьким, що через пару годин вони можуть чекати від тебе звісток.
Не витрачайте сили даремно
Деякі майбутні мами дуже бурхливо реагують вже на перші перейми: нервують, трясуться, напружуються і затискаються. Загалом, активно витрачають моральні і фізичні сили на самому початку пологів. А в цей період краще постаратися максимально розслабитися і заспокоїтися. Адже сили знадобляться набагато пізніше - під час потуг, коли малюк буде просуватися по родових шляхах.
Прислухайтеся до свого тіла
Жіночий організм сам знає, що робити: кому-то простіше нерухомо лежати, комусь - активно ходити, комусь допомагає масаж попереку або спів. Для полегшення стану поступай так, як велить тобі тіло.
Слухайте лікарів
В активній фазі пологів зміни тактику і почни прислухатися не до себе, а до лікарів. Повір, навіть якщо ти народжуєш безкоштовно з черговою бригадою і бачиш цих людей вперше в житті, у них все одно більше досвіду, ніж у тебе.
Не варто істерити
Всі знають, що під час пологів жінка занурюється в особливий стан свідомості і часто не розуміє, що робить. Втім, пам'ятайте, що істерика танеконтрольовані дії нашкодять вам і малюку.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Де купити жіночу білизну на всі випадки життя Игровой мир для начинающих геймеров Качественное постельное белье в разных расцветках Транспортно-экспедиционные услуги для вас Выгодные предложения от суши-бара "Moyogi"

Последние новости