Медики розповіли про користь ходьби

06.07.2019 23:06 5

Медики розповіли про користь ходьби

Ходьба − це чудове фізичне навантаження і розвага для зняття напруги. Прогулянки дозволять побачити цей світ у нових фарбах, наповнити організм силами й енергією для нових звершень.
Про це пише СобКор.
Це чудове заняття для фігури й тонусу: зникнуть зайві кілограми, а на їхнє місце прийде гарний настрій.
Користь від ходьби
1. Активні й енергійні піші прогулянки пробуджують тіло і тонізують його. У такий спосіб м’язи скелета міцніють і стають еластичнішими.
2. Ходьба позитивно впливає на хребет і суглоби. Збільшується кровообіг до відділів, що є профілактикою артрозу. Тим, хто вже має таке захворювання, не можна бігати, але рекомендовано ходити.
3. Серцево-судинна система отримує заряд корисної енергії. Користь ходьби для серця − незаперечна. Це легке навантаження, без збільшення пульсу, рекомендоване для профілактики інфарктів та інсультів.
4. Поліпшується робота легенів, збільшується їхній обсяг і рухливість дихальних м’язів.
5. Активується обмін речовин, поживні речовини краще розщеплюються і засвоюються, стабілізується рівень цукру в крові.
6. Прогулянки перед сном розслаблюють і заспокоюють; мозок, насичений киснем, працює ефективніше і менше реагує на зовнішні подразники.
7. Люди, які регулярно гуляють, мають низький ризик заразитися вірусним захворюванням.
8. Монотонна ходьба у вечірній час налаштовує організм на спокійні і здорові сновидіння.
9. Фізичні навантаження стимулюють вироблення гормону радості, тому поліпшується настрій.
10. Ходьба – крок до схуднення.
Читайте також: Медики розповіли про користь фруктової дієти
Як змусити себе ходити?
Спробуйте два варіанти організації занять: перший тиждень призначте комфортний час, коли не потрібно нікуди поспішати і можна пройтися годинку.
У другому випадку – просто вставайте і йдіть, коли тіло вимагає руху!
Придумуйте нові маршрути та завдання, які потрібно виконати на шляху. Купіть крокомір і діліться з друзями новими перемогами. Пам’ятайте, що необхідно проходити близько 10 тисяч кроків для здоров’я щодня. Піша прогулянка добре розігріває тіло, тому одяг має бути зручним і легким, взуття − комфортним, із гнучкою підошвою, без платформи і з хорошою фіксацією стопи.
Тривале ходіння протягом півтори години і більше стає ще кориснішим для спалювання жирів, якщо брати з собою в дорогу підсолоджену медом воду.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Где купить качественные средства защиты растений Быстрый выбор подарков ко дню Святого Валентина Помощь в написании статей и их публикации в Scopus Дешевые авиабилеты из Варшавы в Киев Выбираем терминалы сбора данных

Последние новости