Аутизм: вчені назвали ймовірну причину

26.06.2019 0:45 6

Аутизм: вчені назвали ймовірну причину

Дослідники з університету центральної Флориди дослідили, як оброблена їжа, яка є в раціоні вагітної, може сприяти розвитку аутизму.
Про це пише СобКор.
Оброблені продукти — це продукти, з якими відбувались механічні або хімічні процеси обробки.
Це може бути їжа у пакуванні, яка має декілька інгредієнтів у своєму складі. Такі як ковбаси, напівфабрикати та майже будь-яка їжа з крамниці.
Продукти, до складу яких входить пропіонова кислота (PPA), можуть впливати на розвиток нейрональних стовбурових клітин ембріона.
PPA додається в продукти для того, щоб збільшити їх термін зберігання. Також, цей інгредієнт запобігає утворенню плісняви.
Кислота часто зустрічається у хлібі, сирах, соках та навіть сухофруктах.
Велика кількість PPA знижує число нейронів та збільшує кількість гліальних клітин, що призводить до запальних процесів.
Науковці Сале Насер, Латіфа Абделлі та Асела Самсам виявили молекулярні зміни, які трапляються у нейрональних стовбурових клітинах під дією високих доз PPA.
Читайте також: Вчені назвали речовину, яка продовжує життя людини
«Аналізи виявили вищі рівні кислоти PPA у зразках фекалій дітей з аутизмом. Також, їхній мікробіом має свої відмінності. Я хотів зрозуміти, що є першопричиною», – каже Насер.
Також PPA має здатність природним чином утворюватись у кишківнику матері та змінювати її склад мікробів.
Проте науковці вважають, що пакетована їжа, яку споживає вагітна може підвищувати рівні кислоти, що і має вплив на плід.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Новое падение Осаки Варочная поверхность – уникальное достижение человечества для приготовления пищи Выгодное решение для отопления в доме: твердотопливный котел Курсы коррекции фигуры: на шаг ближе к мечте Покрышки на любой автомобиль

Последние новости