Фахівці порадили, як рятувати потопельника

21.06.2019 23:46 6

Фахівці порадили, як рятувати потопельника

З початку року в Україні на водоймах потонуло 285 людей, з них 25 - дітей.
Про це пише СобКор.
Найчастішими причинами трагедій називають відпочинок на не облаштованих пляжах і алкоголь.
Асоціація риболовів України дає поради, як вберегтися від трагедії на воді. Що робити, аби врятувати потопельника.
"У населених пунктах офіційних пляжів явно не вистачає, і люди змушені відпочивати біля води на "диких" місцях відпочинку. Пляж передбачає перебування санітарної та рятувальної служби, прибирання і дезінфекцію, кабінки для переодягання, лежаки, наявність питної води та туалетів. В диких місцях всього цього немає. Люди, які відпочивають в таких місцях, можуть розраховувати тільки на свою розсудливість і досвід", - зазначають в асоціації.
"Також не варто залишати малолітніх дітей без нагляду поблизу водойм, не заходити у воду самому поодинці, не зловживати спиртними напоями на березі і не купатися в нетверезому стані, не робити необдуманих, екстремальних вчинків на воді, не переоцінювати власні можливості".
Читайте також: Важкі травми: медики розповіли, як надавати першу допомогу
Якщо стався трагічний випадок, потрібно вийняти людину з води і до приїзду рятувальників спробувати відновити у нього дихання. Для цього необхідно: покласти потерпілого животом до себе на коліна, щоб дати воді витекти з дихальних шляхів. Визначити наявність пульсу, реакцію зіниць на світло, наявність самостійного дихання. Якщо цього немає - терміново починати серцево-легеневу реанімацію.
"Накласти руки на середину грудної клітки, натискання виконувати прямими руками. Після кожних тридцяти натискань - два вдиху. Їх бажано робити через хустку. Продовжувати до прибуття лікарів або відновлення у потерпілого власного дихання і серцебиття. Коли відновиться дихання - покласти постраждалого на бік, укрити, щоб зігріти".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Климатбуд – системы вентиляции и кондиционирования Комплект грм renault kangoo — лучшие предложения от интернет магазина «BUS-shop» Ремонт техники Джон Дир недорого «Moyo Shop» - мобильное приложение Планировка и дизайн квартиры студии

Последние новости