У Білій Церкві та Умані перекрили воду: подробиці екологічної катастрофи

11.06.2019 4:35 7

У Білій Церкві та Умані перекрили воду: подробиці екологічної катастрофи

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що у Білій Церкві та Умані припинена централізована подача води у зв'язку із забрудненням річки Рось.
Про це пише СобКор.
"О 23:00 неділі була зупинена робота Білоцерківської насосно-фільтрувальної станції, яка забезпечує водою Білу Церкву (209 тис. жителів) та Умань (84 тис. жителів)" ,– ідеться в тексті повідомлення.
Слід зазначити, що станом на 7:00 понеділка водопостачання Умані здійснювалося з резервуарів, запасу води вистачить на три доби. У Білій Церкві створено запас на добу, подачу води припинено. Населення забезпечується водою шляхом підвозу і з бюветів.
Фахівці проводять моніторинг якості води в місцях водозабору та водосховищах акваторії Росі.
Читайте також: На Одещині справжній переполох: що стало причиною
Нагадаємо, мікроавтобус із хімікатами впав у притоку річки Рось. Інцидент стався в селі Збаржівка на Вінниччині.
Відомо, що ємності з хімікатами були викрадені з двох тамтешніх фермерських господарств. Водій мікроавтобуса не впорався з кермуванням та в'їхав у дерево. Машина зайнялася і впала в річку.
"Викликали ДСНСників. Півгодини не було, вони приїхали. Загасили, очепили тут місце. Вони молодці, оперативно хлопці зробили. Приїхала поліція наша, приїхали ті представники, яких ці отрути були. Ми витягнули на ділянку серед дороги, і представники, в яких ці отрути викрали, почали одразу вивантажувати і огороджувати від водойми", – розповів сільський голова Збаржівки Василь Манілець.
Внаслідок інциденту постраждалих немає. Водія зараз розшукують. Поліція відкрила два кримінальних провадження – за фактами забруднення водойми та викрадення ємностей із хімікатами. Працівники екстрених служб закликають людей тимчасово утриматись від купання та риболовлі на річці Рось.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Няня с проживанием Качественные керамические обогреватели, полотенцесушители и прочее оборудование Химчистка ковровых покрытий Выбор и виды полотенцесушителей для ванной комнаты Ставки на спорт через Visa и MasterCard

Последние новости