Популярні міфи про алергію, про які варто забути

30.04.2019 19:36 7

Популярні міфи про алергію, про які варто забути

Про це варто знати.
Весна - сезон алергій. З цією проблемою стикаються багато людей. Однак, перш ніж бігти в аптеку за антигістамінними препаратами, або закриватися в чотирьох стінах, варто розібратися, що ж таке алергія насправді, і в які міфи про неї час перестати вірити.
Отже, алергія - це форма специфічної імунної відповіді, який виникає через підвищену чутливість організму на певні речовини. Серед симптомів можливі: сльозотеча, почервоніння шкіри, нежить, чхання, набряклість і інші.
Ось міфи про алергію, яку мають мало спільного з правдою.
Міф №1: Алергія не смертельна, тому лікування не обов'язково.
Алергія призводить до таких небезпечних реакцій як анафілактичний шок (20% випадків - летальний результат), і набряк Квінке. Такий набряк може перекрити дихальні шляхи.
Міф №2 Алергію викликає антисанітарія.
Лікарі вважають, що повністю виключати контакт з алергенами - теж не вихід. Крім того, такий підхід спрацює лише з людьми, у яких алергія на пил.
Міф №3 Алергію викликають консерванти.
Сучасні добавки нешкідливі для людини, якщо їх вживати в помірних кількостях.
Міф №4 Алергію потрібно не лікувати, а просто «пережити», адже вона сезонна.
Алергія може накопичуватися в організмі. Так, звичайний кашель може перейти в астму, а почервоніння і свербіж - в екзему.
Міф №5 Люди з алергією можуть заводити гіпоалергенних тварин.
На жаль, таких тварин не буває. Загрозою для організму може бути не тільки шерсть тварин, а й лупа. Просто деякі породи виробляють менше лупи, ніж інші. Однак, це не гарантує, що реакції на тварину не виникне.
Що ж робити в разі алергії?
Необхідно відвідати алерголога і провести шкірні проби. Важливо точно дізнатися, на що реагує ваш організм. Людям, що страждають на алергію також радять дотримуватися дієти і займатися спортом.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Краса Скадарського озера та всі особливості Лучшие напольные покрытия Рулонные шторы — оригинальное решение для мансарды Durilium Airglide от Tefal: новый уровень утюжки Организация «Летнего кинолагеря мира»

Последние новости