Супрун розповіла, яка реакція на вакцинацію є небезпечною

18.03.2019 14:18 0

Супрун розповіла, яка реакція на вакцинацію є небезпечною

Реакції після щеплення, зокрема підвищення температури, виникнення набряку, ущільнення чи почервоніння у місці ін'єкції, здебільшого тривають протягом одного-двох днів.
Про це пише СобКор.
Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook зазначила, що часто батьки помилково вважають реакції на вакцини небезпечними для здоров'я дитини та навіть відмовляються від вакцинації взагалі. Переважно такі реакції проходять самостійно і жодної небезпеки здоров’ю дитини не несуть.
Читайте також: Супрун розповіла про потребу підвищення кваліфікації лікарів
Супрун підкреслила, що такі реакції організму пов’язані з механізмом дії певних вакцин. Щоби сформувати оптимальну імунну відповідь на введені антигени, до вакцин додають спеціальні речовини-ад'юванти. Вони підсилюють місцеву реакцію та сприяють тому, щоби більше клітин крові зреагували на введену вакцину. Таким чином наш організм помічає введені антигени, що є у вакцині, і вступає з ними в активну взаємодію.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Все для любителей музыки в одном магазине Как купить вагонку в Украине? CarKeys – лучший сервис по изготовлению ключей для автомобиля Обзор фильма «Изгоняющий дьявола» Поиск профессиональных врачей по городам

Последние новости