Медики розповіли про найпоширеніші хвороби новонароджених

25.02.2019 12:41 1

Медики розповіли про найпоширеніші хвороби новонароджених

Пелюшковий дерматит – найпоширеніша хвороба немовлят. Він виникає як запалення шкіри в місцях, які впродовж тривалого часу піддавалися тертю, а також впливу вологи.
Про це пише СобКор.
Найчастіше вражаються пахові та міжсідничні складки, а також зони у промежинах та області геніталій. Подразнення можуть з’явитися на шиї, за вушками та у підколінних ямочках.
Іншою розповсюдженою проблемою є закладеність носа. Якщо малюк починає сопіти, це не обов’язково має бути інфекція. Дуже часто трапляється, що при відрижці до носа малюка потрапляє молоко, яке згодом засихає і утворює кірочки, які заважають дитині дихати.
Якщо ж нежить викликана через ГРВІ, то застосовувати можна лише спеціальні засоби для немовлят, які виготовляють з морською водою. Інші ліки можна застосовувати лише після згоди лікаря.
Читайте також: Медики розповіли про хвороби слухняних дівчаток
Варто пам’ятати, що малюки часто страждають запорами, які можуть бути пов’язані з годуванням або порушеннями роботи кишківника.
Гикавка – також розповсюджена проблема, яка з’являється після годування, а потім самостійно проходить після відрижки.
Між 3-4 тижнями та 12 тижнями малюки часто мають болі у животі, які є наслідком підвищеного газоутворення. Через них у кишечнику відбуваються рефлекторні спазми, які ще підсилюють біль. Але іноді такі больові спазми можуть свідчити про розвиток серйозного захворювання, тому у разі потреби треба звернутися до лікаря.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Легальная работа в Польше Наборы для детского творчества - пластилин Стильный и многофункциональный фитнес-браслет XiaomiMiBand 3 Чому в зимовий період на готелі Трускавця ціни настільки різні? Подбор шин для авто любой грузоподъемности

Последние новости