Канути в Лету: кожні два тижні у світі зникає одна мова

21.02.2019 14:06 0

Канути в Лету: кожні два тижні у світі зникає одна мова

У світі є близько 6000 мов, серед них 43% - під загрозою зникнення.
Про це пише СобКор.
Кілька сотень мов відіграють помітну роль в системах освіти і в державній сфері. Менше ста мов використовуються у світі цифрових технологій.
На офіційній сторінці ООН нагадали про цю інформацію:
«Мова є найпотужнішим інструментом збереження і розвитку нашої культурної спадщини в його матеріальних і нематеріальних формах. Будь-яка діяльність зі сприяння поширенню рідної мови допоможе не тільки лінгвістичній різноманітності та багатомовності, а й більш повному розумінню мовних і культурних традицій в усьому світі, а також солідарності на основі розуміння, толерантності й діалогу».
Читайте також: Вчені склали список найбільш натхненних пісень світу
Сьогодні варто згадати, що кожні два тижні в світі зникає одна мова, відповідно світ бідніє на цілу культурну та інтелектуальну спадщину.
«Зростає загроза для лінгвістичного розмаїття. 40% населення світу не має можливості отримувати освіту на зрозумілій для них мові. Проте, спостерігається прогрес в області багатомовної освіти на основі рідної мови», – резюмували в ООН.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Пластикові вікна у Львові Бойлер: лучшее решение по устранению проблем с горячей водой Способы обхода блокировки ГГ Бет Новинки игр 2020 года на PS 4 Сайт Є ГРОШІ для ваших займов

Последние новости