Вучича - геть: тисячі сербів знову вийшли на вулиці

27.01.2019 23:15 1

Вучича - геть: тисячі сербів знову вийшли на вулиці

Кілька тисяч демонстрантів вийшли на вулиці Белграда, щоб закликати до відставки президента країни Александара Вучича. Акції протесту тривають восьмий тиждень поспіль.
Про це пише СобКор.
На мітингу колишній суддя Верховного суду країни Зоран Івошевич заявив, що Вучич має подати заяву про відставку, що Сербія знову могла стати правовою державою. Івошевич також звинувати президента в порушенні принципу поділу влади. Протестувальники пройшли маршем центром Белграда до будинку уряду та будівлі, в якій знаходиться проурядовий державний телеканал RTS.
Читайте також: У Сербії знову розгорілися протести
Масові протести у Белграді почались 8 грудня після жорстокого побиття 23 листопада людьми в чорних сорочках на півдні Сербії в місті Крушевац опозиціонера Борко Стефановича, лідера Лівої партії. Політику завдали ударів залізним прутом, внаслідок чого він дістав тяжкі травми. Підозрювані в нападі були незабаром затримані, але незадовго до новорічних свят звільнені з-під варти у зв'язку з браком доказів.
Вучич засудив цей інцидент, але опозиція звинувачує його в тому, що риторика президента і шельмування критиків і опозиціонерів створили в країні обстановку нетерпимості. Також вони стверджують, що до побиття причетна правляча Сербська прогресивна партія.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Папки для меню и счётницы для ресторанов в Украине Обход бана БК ГГБет Адреса отделений Укргазбанка Речные круизы, прогулки, экскурсии и торжественные мероприятия на теплоходе Металлические шкафчики для раздевалок

Последние новости