Пакування чорниці: вчені винайшли нову технологію

30.12.2018 14:36 0

Пакування чорниці: вчені винайшли нову технологію

Ізраїльська компанія StePac розробила нову технологію упаковки – газ на основі поліаміду, який не перешкоджає утворенню епікутікулярного воску на чорниці при транспортуванні.
Про це пише СобКор.
Ягоди з напиленням StePac зберігають свіжість навіть після тривалих перевезень на такі віддалені ринки, як Китай.
Як відзначають в StePac, дане рішення необхідно багатьом виробникам і експортерам, які працюють з китайськими рітейлерами, так як вони звертають увагу на появу епікутікулярного воску, який захищає ягоди і фрукти і зменшує випаровування вологи. Також китайські бізнес-партнери звертають увагу на смак і твердість ягід.
Читайте також: Створено софт, який "вирахує" користувача в соцмережах по обличчю
Щоб обробити ягоди, газ розпилюють в закритому просторі з дотриманням певного режиму вологості, що не допускає утворення конденсату.
За словами доктора технічних наук, менеджера з технічного розвитку StePac Гері Уорда, найчастіше чорницю реалізують в поліетиленовій упаковці з модифікованою атмосферою. Упаковка зводить до мінімуму втрату ваги завдяки паронепроникності. Особливість нового методу в тому, що волога, яка утворилася від конденсату не змиває на ягодах віск і знижує ризик гниття.
«Збереження природного епікутікулярного воску є більш важливим параметром, ніж навіть вага ягід, так як це зовнішній показник свіжості. На китайському ринку ціни на такі ягоди вищі», – додав Гері Уорд.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Частые поломки и ремонт часов Apple Watch Кухонные столы из натурального дерева Послеоперационный бандаж: какие бывают и как использовать Как подать объявление в интернете, чтобы оно работало Надежные, качественные шаговые двигатели по демократичной цене

Последние новости