Сучасні технології "синтезували" святині в Україні та Франції

16.12.2018 4:36 0

Сучасні технології

Пройдіться старовинними вулицями Санлісу, завітайте до прекрасної Софії Київської та Центру Анни Київської.
Про це пише СобКор.
Минулого тижня Центр Анни Київської у Франції презентував відео в форматі 3D, яке дозволило одночасно побувати в місцях України і Франції, які пов'язані з Анною Київською, повідомляє прес-служба центру.
Відтепер обидві нації отримають можливість побувати в історичних місцях у Франції, пов'язаних з Анною Ярославною, зокрема, французи - відвідати Софію Київську, де Анна бувала в дитинстві.
Глядачі можуть прогулятися історичними вулицями Санліса біля королівського замку, де жила Анна, і абатства Святого Венсана, яке вона заснувала в 1065 році.
Читайте також: У Франції автомобіль "протаранив" пішоходів
Унікальність зйомок в Софійському соборі - можливість зблизька роздивитися мозаїку на куполі завдяки технологіям 3D відео. Якраз під час зйомок проходили реставраційні роботи.
Це відео було створено в рамках проекту та за підтримки Українського культурного фонду «Перебудова Центру Анни Київської у Франції», а також за сприяння Національного заповідника «Софія Київська».
Центр Анни Київської (Centre Anne de Kyiv) у Франції реалізує культурні, мистецькі, наукові та просвітницькі проекти. Серед напрямків його діяльності - конференції, дискусії, експозиції тощо.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Профессиональная корейская косметика из натуральных компонентов Современные вытяжки для кухни с дополнительными функциями Планировка и дизайн квартиры студии Моряк: профессиональные качества формирует Марин МАН Билеты на различные футбольные матчи по всему миру по выгодным ценам

Последние новости