Дерматологи розповіли, як часто потрібно приймати ванну і душ

14.12.2018 2:05 3

Дерматологи розповіли, як часто потрібно приймати ванну і душ

Сьогоднішня стаття заснована на думці практикуючого дерматолога Марії Левшиної.
Вона, як досвідчений лікар, дає поради всім людям на тему того, як часто, коли і чому краще всього приймати душ. Про це пише daily-news.com.ua
Відразу варто відзначити, що частота знаходиться в залежності від потреб людини. Це зумовлено різницею в метаболічних процесах, що протікають всередині кожного з нас. Так, спортсменам або людям, які переживають гіпергідроз, можна митися до двох разів на день і не переживати про можливі наслідки.
Так само, зазначає Марія, краще віддати вибір на користь душа, так як гарячі ванни можуть заподіяти шкоду. Особливо вони протипоказані людям, що страждають серцевими недугами. Час для водних процедур краще вечірній, а не ранковий. Це обумовлено тим, що вночі тіло буде перебувати в чистоті і не контактувати з брудним повітрям і навколишнім середовищем, а вранці, після вечірнього душу достатньо буде лише освіжити обличчя і почистити зуби.
Увага! Тим, хто любить відвідувати ванну кімнату занадто часто, рекомендується відмовитися від цього. Частий душ здатний знижувати якісні функції місцевого імунітету і бар’єрні властивості шкірних покривів. Наслідком такої поведінки – частого миття (навіть рук) може стати виникнення дерматиту або екземи.
Читайте також: Медики розказали, як вагітним поводитись у спеку
Лякатися результатів роботи сальних і потових залоз не варто – вони лише виконують свою роботу. При цьому важливо розуміти, що в деякому сенсі сальні виділення, наприклад, виконують роль бар’єра для мікробів і бактерій. Не варто позбавляти власну шкіру такої властивості.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Недорогие художественные краски Что такое рекрутинговое агентство? Отвечают специалисты Глобал Стафф Деньги в долг: Как получить финансовую поддержку в Беларуси Разработка дизайна упаковки Работа в такси Харькова

Последние новости