Вчені розповіли, які органи людини вбиває алкоголь

10.12.2018 18:16 1

Вчені розповіли, які органи людини вбиває алкоголь

Як страждають органи від спиртного передозу.
Фахівці Національного інституту проблем зловживання алкоголем і алкоголізму, що знаходиться в США, постійно висловлюють твердження про те, що надмірне вживання алкоголю може в підсумку привести до раку різних органів, які є життєво важливими. Крім цього, більшість людських органів швидко ушкодяться. Про це пише daily-news.com.ua
Серце
Користь від вживання червоного вина відома давно. Правда, завжди є застереження про те, що його потрібно вживати в невеликих кількостях – келих перед їжею 1 раз в день цілком достатньо. Але коли цей стакан перетворюється в пляшку, ні про яку користь говорити вже не доводиться.
Замість позитивного впливу вино починає чинити негативний вплив на організм. Насамперед, воно позначається на роботі серцево-судинної системи. У людини, що страждає алкоголізмом, з’являється задишка, їй стає важче дихати.
Причина цього криється в тому, що при тривалому вживанні алкоголю починаються збої в роботі серцевого м’яза. Відповідно, в підсумку це стає джерелом проблем, пов’язаних з кровообігом. Крім задишки, починається розвиватися постійний кашель, що стає причиною гіпертонії, аритмії та інших захворювань.
Мозок
Першим відчуттям, яке відчуває людина, що вживає алкоголь, є ейфорія. Однак через деякий час вона проходить і починається друга – болюча стадія. Етиловий спирт, який вже потрапив в організм, починає пересуватися до головного мозку.
В результаті велика кількість нервових закінчень, розташованих в мозку, руйнується. Це призводить до втрати пам’яті, дезорієнтації, судом, а іноді і до більш серйозних наслідків. Крім цього, при вживанні великої кількості алкоголю людина втрачає координацію, їй стає важко пересуватися, а її мова стає фактично незв’язною.
Печінка
Вчені з США прийшли до висновку, що більше 2 мільйонів осіб, що проживають в Америці, страждають цирозом печінки. При цьому він викликаний, насамперед, зловживанням алкоголю, а потім вже іншими факторами.
Печінка є одним з життєво важливих органів людини, які виконують певні функції, в число яких входить видалення продуктів розпаду, а також поліпшення травлення. Відповідно, під впливом алкоголю всі ці функції практично перестають нормально реалізовуватися. Більше того, виходячи з показників трансплантології, саме цироз печінки, викликаний зловживанням алкоголем, є однією з основних причин її заміни.
Підшлункова залоза
Коли людина вживає велику кількість алкоголю, його підшлункова залоза перестає нормально функціонувати, оскільки ферменти, що проходять через неї, не надходять у кишечник. Підсумком цього стає розвиток такого важкого захворювання, як цукровий діабет, а при особливо важких випадках повне відмирання підшлункової залози. Але навіть якщо цього вдається уникнути, то залозу вражає панкреатит, який супроводжується досить важкими симптомами. Починаючись з гострого запалення, він поступово переходить у хронічний.
Нирки
Негативний вплив алкоголю на нирки не менш важливий, ніж на інші органи. Алкоголь є сильним сечогінним засобом. Внаслідок його надмірного вживання організм зневоднюється, і нирки перестають виконувати свої функції в нормальному режимі.
Читайте також: Вчені озвучили добову норму вуглеводів, яка сприяє довголіттю
Підсумком стає порушення процесів, пов’язаних з обміном речовин, а також кислотно-лужного балансу. Таким чином, стан організму сильно погіршується.
У підсумку можна зробити висновок, що при переростанні алкоголю з шкідливої звички у хворобу, стан здоров’я ніяк не може поліпшуватися. Відповідно, для виправлення даної ситуації єдиним можливим варіантом є повна відмова від алкоголю та ведення здорового способу життя.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Это одно из обязательных условий успеха Кондиционеры по низким ценам Светильники для бильярда в Киеве Где купить Лего в Украине? Где купить межкомнатные двери в Киеве для нестандартных проемов?

Последние новости