Росія частково розблокувала українські порти

05.12.2018 6:31 0

Росія частково розблокувала українські порти

Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що за станом проти 3 грудня спостерігається рух суден через Керченську протоку в напрямку українських портів в Азовському морі.
Як передає прес-служба відомства, на вхід в Азовське море очікують 17 суден, на вихід - 1. Ще 9 судів стоять біля причалів в портах. Про це пише daily-news.com.ua
Так, частково розблоковані порти Бердянськ і Маріуполь. Суду здійснюють свій рух на вхід і вихід через Керченську протоку в напрямку українських портів. Судна зупиняються російською стороною, оглядаються, як і раніше, проте частково рух відновлено, - заявив Омелян.
Нагадаємо, що російські силовики захопили два малі броньовані артилерійські катери Бердянськ і Нікополь та рейдовий буксир Яни Капу і 24 військовослужбовців ВМС ЗС України 25 листопада в районі Керченської протоки.
Росія наполягає, що українські військові кораблі порушили держкордон під час переходу з Чорного моря в Азовське море. Підконтрольний Кремлю суд Криму заарештував всіх захоплених моряків до 25 січня 2019 року. Російська сторона інкримінує їм "незаконний перетин держкордону". Офіційний Київ вважає їх військовополоненими.
За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, Росія атакувала і захопила українські військові кораблі в міжнародних водах Чорного моря.
Читайте також: Посилення санкцій проти ЄС: Волкер звернувся до ЄС
Після подій в Керченській протоці президент України ввів воєнний стан на 30 днів у таких областях, як Вінницька, Луганська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Херсонська, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Как удалить сажевый фильтр? Идея для бизнеса – ветеринарная клиника Самый ожидаемый смартфон от Xiaomi в 2018 году: Mi 7 Ресторан Black Market – рай для гурманов Профессиональный медицинский педикюр

Последние новости