Штучний інтелект оштрафував зображення на автобусі

25.11.2018 15:55 0

Штучний інтелект оштрафував зображення на автобусі

У Китаї функціонує система розпізнавання осіб, заснована на роботі штучного інтелекту.
Про це пише СобКор.
У минулому році її почали використовувати в Шанхаї та Пекіні. Її мета – виявити правопорушників. Їх розміщують знімки на величезних публічних екранах, щоб їм стало соромно.
Система виписала штраф підприємниці на ім'я Дун Минчжу за те, що вона перейшла дорогу на червоне світло. Це сталося в містечку Нінбо, розташованому на південь від Шанхаю. Парадокс – в тому, що це жінки у той час не було на перехресті. Але був автобус з її портретом.
Читайте також: Штучний інтелект створив шоколад з дивним смаком
Фотографію жінки помилково вивісили на публічний екран. Причому на знімку помітний шматок автобуса, на якому вона зображена. Це подія бурхливо почали обговорювати в соціальній мережі Weibo – китайському аналогу Twitter. Користувачі пожартували, що жінка просто "приклеїлася" до автобуса. Таким способом вона і вчинила таке жахливе порушення.
Місцева поліція визнала свою помилку і прибрала фотографію Дун Минчжу з екранів. Щоб уникнути в подальшому помилкових звинувачень, поліцейські пообіцяли прибрати недоробки системи.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Оборудование для вашего бизнеса Детские площадки: купить или сделать самому? Изготовление и монтаж качественных металлоконструкций Геологические обследования и геодезические изыскания в Днепре Компания Tripway – лучшее решение для покупки билетов

Последние новости