Потужний ураган на Гавайях знищив цілий острів

25.10.2018 17:57 0

Потужний ураган на Гавайях знищив цілий острів

У найближчі роки ситуація повториться.
Гавайський острів Іст-Айленд (Східний) повністю пішов під воду через ураган "Валака". Про це повідомляє видання daily-news.com.ua
Він був другим за величиною островом в френч-фрігейт-шолс - найбільшому атолі Північно-Західних островів Гавайського архіпелагу. Площа острова досягала 4,5 га.
Повне затоплення ділянки суші підтвердили отримані з супутника зображення.
За словами вчених, останній раз острів Східний обстежили в липні 2018 року. Вже тоді вони знали, що він потоне, але припускали, що на це піде ще кілька десятиліть.
Відзначається, що незважаючи на те, що острів був досить невеликим (його довжина становила один кілометр, а ширина - 120 метрів), він мав важливе значення для місцевої дикої природи. На ньому проживали гавайські тюлені-монахи і зелені черепахи, які незадовго до урагану перебралися на інші острови Гавайського архіпелагу.
На даний момент дослідники намагаються зрозуміти, яку шкоду зникнення острова може завдати тваринам.
Читайте також: Свіжі кадри смертельної повені в Росії
"У найближчі роки ми ще не раз побачимо схожу історію, і кожна з них буде досить сумною", - говорить еколог Білл Маккібен.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Правильное питание – залог здоровья Лучшие радиаторы для отопления вашего дома Где купить качественные серебряные ложки Комфортное трудоустройство в Польше – просто и доступно Солнечные батареи как альтернативный вид электроэнергии

Последние новости