В Арктиці виявили жахаючу знахідку

22.10.2018 11:07 2

В Арктиці виявили жахаючу знахідку

Слово «монстр» не завжди означає щось величезне і наводить жах.
Підтвердження цьому - чергова знахідка вчених в антарктичних водах. У крижаній воді був помічений особливий вид планктону, не схожий на своїх родичів. Істота відрізняється маленькими розмірами, а також страшнуватим зовнішнім виглядом, пише daily-news.com.ua
Ще в минулому столітті вчений Джеймс Дан описав певний вид планктону, назвавши його Monstrilla - «маленький монстр». Оригінальна назва збереглася до теперішнього часу, воно надає якийсь колорит ботаніки та зоології.
У 2014 році експерти продовжили справу Джемса. У брилах льоду вчені знайшли замерзлий планктон, якого не вдалося ідентифікувати. Як виявилося, вид взагалі невідомий. Його назвали Monstrillopsis planifrons - «маленьким монстром з плоскою головою».
Керівник дослідницької групи Аурелі Делафог заявив, що Арктика - місце, яке приховує величезну кількість істот. Кількість відкритих тварин з кожним разом буде збільшуватися, впевнений він.
Читайте також: Мережа в захваті від собаки, яка потоваришувала з сім'єю ведмедів
Планктон - мікроскопічні створення, які безпосередньо впливають на всю екосистему Землі. Monstrillopsis planifrons є ракоподібні завдовжки 1-2 мм, схоже на креветку-циклопа з пухнастими «вусами». Створення також характеризується наявністю додаткової пари лапок і дивних геніталій.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Топ новости России на одном сайте Стройматериалы на любой вкус Кинезиотейпы для вашей силы и комфорта Роль та вплив музичної терапії у поліпшенні життя літніх людей Быстрый и качественный перевод текстов любой сложности

Последние новости