Медики розповіли, чому овочі дуже важливі для здоров'я організму

21.10.2018 0:54 0

Медики розповіли, чому овочі дуже важливі для здоров'я організму

Зелені листові овочі допоможуть захистити організм від розвитку сліпоти.
Про це пише СобКор.
Відкриття було зроблене після спостереження більш ніж за 2000 австралійців протягом 15 років.
Вчені з Інституту медичних досліджень Вестмід встановили: рослинні нітрати, виявлені головним чином в зелених листових овочах, а також у буряках, можуть знизити ризик розвитку захворювання.
Люди, які споживали 100-142 міліграма рослинних нітратів в день, мали знижений ризик появи ранніх ознак макулярної дегенерації, на відміну від людей з меншим споживанням нітратів.
Читайте також: Кому шкідливо їсти баклажани: рекомендації медиків
Наприклад, в 100 грамах шпинату міститься приблизно 20 міліграмів нітрату, а в буряках – 15 міліграмів на 100 грамів продукту.
Вчені застерігають: додаткових плюсів від перевищення споживання заявленого рівня в 142 міліграмах виявлено не було.
Також нітрати не рятували при пізній стадії розвитку макулярної дегенерації. Нагадаємо: вікова макулярна дегенерація – хронічне прогресуюче дистрофічне захворювання центральної області сітківки ока (макули), яке призводить до поступової втрати центрального зору, необхідного для чіткого сприйняття предметів.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Прекрасный сайт для покупки канцелярии и сувенирной продукции Используй лучшие предложения для своего комфорта Тормозной барабан на Камаз отличного качества недорого Надежные и качественные велосипеды и другие товары по доступной цене Твой надежный домашний помощник

Последние новости