Супрун розповіла про небезпечну іпохондрію

23.09.2018 19:45 0

Супрун розповіла про небезпечну іпохондрію

Уляна Супрун попередила, що надмірне занепокоєння станом здоров’я може зашкодити. Такий синдром називають health anxiety або ж іпохондрія.
Про це пише СобКор.
За її словами, страх захворіти на серйозну хворобу може негативно позначатися на повсякденному житті. Крім того, науковці зазначають, що сама надмірна тривога і стрес підвищують ризики появи реальних, вже не надуманих хвороб, наприклад, серцево-судинних захворювань, а додатковий стрес впливає на появу шкідливих звичок.
Водночас Супрун зазначає, що переживати за своє здоров’я – нормально та корисно, проте коли думки про це стають нав’язливими – це негативно позначається на повсякденному житті людини та її близьких.
Читайте також: Супрун розказала, як подолати післявідпускний синдром
В.о. міністра порадила вести щоденник, у який треба записувати те, що найбільше непокоїть з приводу здоров’я: «Це допоможе проаналізувати ситуацію та зрозуміти, які проблеми варті уваги. Британська служба охорони здоров’я навіть розробила окремий гайд з порадами, як вести такі записи. Наразі ми перекладаємо ці поради та опублікуємо найближчим часом».
Також вона закликала бути обережним з інформацією в інтернеті та не займатись самодіагностикою та самолікуванням.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Пассажирские перевозки для вашего комфорта Курсы инструктора по Pole Dance Профессиональный ремонт турбин Рено Диарея во время путешествия. Как защитить себя? Билеты на различные футбольные матчи по всему миру по выгодным ценам

Последние новости