Як святкують День прапору в різних містах України

23.08.2018 11:29 0

Як святкують День прапору в різних містах України

Церемонії пройдуть по всій Україні.
23 серпня в Україні відзначають День прапора, встановлений президентським указом. Сьогодні по всій країні проводять церемонію підняття офіційного державного символу і встановлюють рекорди, передає daily-news.com.ua
Історія прапора
Синьо-жовті кольори були на хоругвах Львівської землі часів Грюнвальдської битви, такі стяги використовували запорізькі козаки, прапор з синім і жовтим полотнищем затвердила УНР в 1918 році.
За радянських часів в Україні використовували червоний прапор, з 1949 року - з блакитною смужкою внизу. Синьо-жовтий повернули в офіційне звернення з 1991 року, після проголошення незалежності. У 1992 році був прийнятий закон про державний прапор, а з 2004 року був затверджений День прапора.
Згідно з поширеною інтерпретації синій колір означає мирне небо, жовтий - поля дозрілої пшениці.
До речі, синьо-жовті полотна з варіацією в відтінках використовують різні міста і герцогства в Європі і кілька населених пунктів в Панамі і Індії.
Програма заходів 23 серпня
У Києві о 08:30 на Харківській площі встановлюватимуть рекорд на найдовший прапор. О 09:00 прапор урочисто піднімуть у київської міської ради на Хрещатику. Після цього в центрі розпочнуться вело-змагання, кошти від яких підуть на допомогу пораненим у військових госпіталях. О 18:00 на Європейській площі "живий ланцюг" на честь свята організують посольства Литви, Латвії та Естонії.
У Львові о 09:00 піднімуть прапор у облдержадміністрації. Потім там відбудеться урочисте проходження військовослужбовців і військового оркестру. Об 11:30 на Личаківському кладовищі покладуть квіти і запалять свічки на могилах загиблих в АТО.
У Харкові День прапора збігається з Днем міста. Сьогодні тут покладуть квіти до Меморіалу Слави, проведуть молебень в пам'ять про загиблих під час Другої світової війни. На площі Конституції о 17:30 стартує парад вишиванок, протягом дня будуть проходити концерти.
У Дніпро сьогодні приїде президент, щоб взяти участь у встановленні рекорду - там піднімуть найбільший прапор над містом розміром 12 на 18 метрів. Після цього його повісять на найвищий 72-метровий флагшток в Україні. На час проведення заходів центральну частину міста перекриють.
Читайте також: Названа цифра фейкових акаунтів у Facebook
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Юридичні послуги у Львові: особливості, які варто знати Признаки качественного смесителя для кухни Дитячий столик для годування - навіщо і який він потрібен? Лечение грязью в санатории «Куяльник» Как купить отопительные батареи и не потратить деньги зря?

Последние новости