Канадські вчені зробили цікаве відкриття.
Вживання на сніданок молочних продуктів білка дозволяє відчувати ситість протягом дня, а також знижує рівень глюкози в крові. До такого висновку прийшли фахівці, що представляють Гуелфскій університет в Канаді, повідомляє daily-news.com.ua
Вчені запропонували 32 добровольцям вживати на сніданок тарілку пластівців і 250 мілілітрів того чи іншого молока. Деякий час по тому добровольцям запропонували пообідати піцою. І після сніданку, і після обіду фахівці порівнювали рівень ситості учасників і концентрацію глюкози в їх крові.
Як виявилося, будь-яке молоко виявлялося корисним в цьому відношенні, проте найбільшою мірою це стосувалося його видів, що містять велику кількість білка.
Раніше група вчених, що представляють Університет Бата, з'ясувала, що людям з ожирінням слід щільно снідати - в ході експерименту ті, хто надходили саме так, згодом з'їдали менше на обід і на вечерю і, що ще важливіше, протягом дня в середньому виявляли велику фізичну активність, ніж інші учасники дослідження.
Приблизно в той же період інші фахівці звернули увагу, що у людей, п'ять і більше разів на тиждень пропускають сніданок, на 36 відсотків зростає ризик крововиливу в мозок в порівнянні з тими, хто снідає регулярно.
Ще одна корисна властивість сніданків було виявлено нещодавно - як виявилося, ранкове прийняття їжі сприяє більш ефективному спалюванню вуглеводів під час фізичних вправ.
Читайте також: Медики розповіли, яку ягоду можна використотувати для профілактики онкохвороб
Загрузка...