НБУ готує українські банки до різкого падіння гривні

16.08.2018 18:07 0

НБУ готує українські банки до різкого падіння гривні

Національний банк України встановив вимоги для забезпечення стійкості банків, що проходили стрес-тестування в рамках проведення оцінки стійкості в 2018 році.
Зазначені вимоги затверджені постановою правління Національного банку №94 від 14 серпня і вступають в силу 16 серпня, передає daily-news.com.ua з посиланням на прес-службу регулятора.
По-перше, в разі виявлення нестачі капіталу за підсумками проведення щорічної оцінки стійкості банків з урахуванням результатів стрес-тестування за базовим сценарієм банкам необхідно розробити програму докапіталізації. Ця програма передбачатиме збільшення капіталу на суму, яка визначається як максимальна з двох значень: суми визначеної за результатами перших двох етапів оцінки стійкості (оцінка якості активів і екстраполяція результатів цієї оцінки) і прогнозованої суми, визначеної за результатами третього етапу оцінки стійкості (стрес- тесту) за встановленим Національним банком базовому макроекономічному сценарієм на 2018 рік.
По-друге, в разі виявлення додаткової потреби в капіталі банку за підсумками проведення стрес-тестування за базовим сценарієм на 2019-2020 роки та за несприятливим макроекономічним сценарієм на 2018-2020 роки, банк повинен розробити і подати до Національного банку план реструктуризації, який він повинен виконати до кінця 2019 року.
"Цей план повинен виходити з максимальної із сум потреби в капіталі, прогнозованих за результатами оцінки по кожному з вищевказаних сценаріїв", - сказано в повідомленні.
Банк складає план реструктуризації до 2019 року з урахуванням програми капіталізації на 2018 рік.
"Передбачені в плані реструктуризації заходи повинні в підсумку забезпечити дотримання банком установлених Національним банком граничних значень нормативу достатності (адекватності) регулятивного капіталу (Н2) та / або нормативу достатності капіталу (Н3) на всьому прогнозному періоді", - вказують у НБУ.
Читайте також: Український ринок покинув ще один банк
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

История кружева и его виды Смарт тв приставки по низкой цене Руководство по покупке лестниц и лесов Дешевые авиабилеты из Варшавы в Киев Профессиональный ремонт турбин Рено

Последние новости