Реновація "хрущовок": який сюрприз приготували для українців

02.08.2018 20:56 0

Реновація

Старт проектів реконструкції, найімовірніше, буде відбуватися за рішенням місцевих рад.
Реконструкція застарілого житла в Україні може початися через три-чотири роки, після прийняття нового закону в цій сфері. Про це в ході "круглого столу" в Києві 1 серпня, заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, про це повідомляє daily-news.com.ua.
"Ми сподіваємося до кінця року затвердити законопроект про реконструкцію застарілого житла на Кабінеті Міністрів і передати депутатам в комітет Верховної Ради. Ще знадобиться два-три роки, щоб проект можна було починати ", - сказав Парцхаладзе.
За його словами, міністерство розробило початковий варіант нового закону про реконструкцію старого житлового фонду, однак багато питань залишаються відкритими. Зокрема, Мінрегіон ще не визначив, який відсоток жителів застарілих будинків повинен погодитися на відселення для проведення реконструкції, що є об'єктом реконструкції - окремий будинок або цілий квартал, як і на який термін будуть відселятися мешканці та які гарантії отримають від держави.
За словами заступника міністра, старт проектів реконструкції буде відбуватися за рішенням місцевих рад. На його думку, місцеві органи влади також повинні виступати замовником цих проектів.
"Зараз же інвесторам не дуже економічно цікаво входити в такі проекти - просто ринок дуже сильно просів. Інвестору може бути цікаво, якщо вартість квадратного метра (додаткової площі, створеної під час реконструкції) - 30-35 тис. Грн ", - зазначив Парцхаладзе.
У проекті закону передбачено два способи реновації житла: знесення житла або реконструкція (заміна зношених інженерних систем з надбудовою декількох поверхів.
"Знесення в більшості випадків буде застосовуватися до мікрорайонах, щоб повністю поміняти інженерну та соціальну інфраструктуру", - додав заступник міністра.
Читайте також: Розстріляний табір миротворців у Конго, яка доля українських військових
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Eridon Bud — инжиниринг и строительство коммерческих объектов под ключ Детские электромобили в Одессе Ландшафтный дизайн: многофункциональный зеленый уголок в своем дворе Матрасы европейского качества от производителя Ekon Все для вашей свадьбы

Последние новости