Симптоми алкоголізму — коли починається проблема?

Симптоми алкоголізму — коли починається проблема?

Багато хто напевно замислювався, коли вживання алкоголю перестає бути нешкідливим і стає проблемою. На жаль, не існує жорстко визначених рамок або параметрів, які б точно й остаточно встановили межу.

Випивка вдома для розслаблення це вже алкоголізм?

Більшості з нас важко прийняти той факт, що нам необхідне втручання фахівця, а часто і професійне виведення із запою у Вінниці. Ми відчуваємо сором, страх, а іноді й гнів. Ми шукаємо виправдання деструктивній поведінці себе або своїх близьких.

Вживання алкоголю дуже поширене в нашій культурі. Найчастіше ми п'ємо вдома, а наш улюблений вибір — пиво. Не треба особливих випадків, адже найчастіша причина гонитви за градусами — бажання розвіятися і розслабитися.

Істина в тому, що кожен має відповісти для себе на запитання, чи є в нього проблеми з алкоголем, чи є він алкоголіком і ,насамперед, чи хоче він кинути пити та тверезіти. Важливо не забувати, що алкоголь — психоактивна і токсична речовина.

Алкогольна залежність — перші симптоми

Сам факт того, що ви шукаєте інформацію на цю тему і намагаєтеся провести самодіагностику, свідчить про те, що ви не зовсім добре і комфортно почуваєтеся в ситуації, що склалася. Але водночас це також може бути хорошим знаком того, що ви дбаєте про себе і хочете змінити ситуацію на краще.

Якщо ви турбуєтеся про когось із близьких, постарайтеся згадати, чи він/вона:

  • не може контролювати своє вживання алкоголю;

  • поводиться неспокійно, нервує, коли не може пити,

  • робить даремні спроби скоротити випивку або дотримуватися утримання, щоб довести, що контролює вживання алкоголю.

Якщо так, то знадобиться допомога. У таких випадках зазвичай доводиться звертатися по допомогу до фахівців і центрів лікування алкоголізму.

Якщо ви турбуєтеся про себе, подумайте:

  • Ваше вживання алкоголю іноді виходить з-під контролю?

  • Ви шукаєте спиртне?

  • Чи були у вашому житті моменти, коли ви відчували необхідність скоротити вживання алкоголю?

  • Чи відчували ви коли-небудь каяття або сором з приводу випивки?

Найголовніше — бути чесним із самим собою. Якщо ви відповіли "так" хоча б двічі, пам'ятайте, що завжди варто поговорити з ким-небудь про свої побоювання і звернутися за підтримкою, наприклад, до друзів, родичів або фахівців, які займаються лікуванням алкоголізму. Реабілітаційний центр у Вінниці — цінне джерело допомоги для людей, які хочуть відновити здорове життя без залежності.

Лікувати алкоголізм поодинці дуже складно, але безумовно легше за допомогою тих, хто дуже добре знає це захворювання. Це важкий, але дуже важливий момент. Знайте — ви не самотні.

Предыдущая новость

Широкий каталог игровых автоматов в казино Вулкан Последние новости из мира политики Отопительные панели отличного качества и по доступным ценам в Харькове Польша больше не спешит отказываться от российского газа Кроссовки на зиму от бренда Reebok

Последние новости