Літотрипсія нирок, сечоводів, сечового міхура

Літотрипсія нирок, сечоводів, сечового міхура

Сечокам'яна хвороба залишається актуальною проблемою урології, так як займає в Україні друге місце в структурі патології нирок і третє місце в структурі причин смерті від урологічних захворювань. Серед пацієнтів урологічних стаціонарів кількість хворих уролітіазом перевищує 50% від загальної кількості стаціонарних хворих. Клінічні симптоми уролітіазу найчастіше проявляються в найбільш працездатному віці (від 20 до 50 років), в зв'язку з чим лікування має важливе соціальне значення.

Впровадження в медичну практику нових методів неоперативного видалення каменів сечоводів за допомогою літотрипсії дало можливість значно підвищити ефективність лікування хворих уретеролітіазом і зменшити кількість хірургічних втручань, виникнення гострих пієлонефритів. В даний час в клініці Urosvit https://urosvit.com/litotripsiya/ основними неоперативними методами лікування уретеролітіаза є екстракорпоральна ударно-хвильова і контактна літотрипсія. Однак, як і всі інші методи лікування, літотрипсія має недоліки і може викликати ряд ускладнень.

Екстракорпоральне дроблення ниркового каменю ударною хвилею — це не хірургічний метод лікування сечокам'яної хвороби, в ході якого за допомогою відповідної апаратури можна роздрібнити розташований в нирці або в уретрі камінь на такі дрібні шматочки, що вони можуть бути винесені з сечею в сечовий міхур і вийти звідти під час сечовипускання. Для дроблення каменя застосовується акустична хвиля, яка виробляється в спеціальному генераторі. Акустична хвиля фокусується за допомогою розташованого в генераторі параболічного дзеркала, і вершина хвилі за допомогою рентгенівського або ультразвукового пристрою направляється на камінь. Фокусна відстань у різних апаратів різна, однак її максимальне значення 16 см. Тому метод не можна застосовувати людям з великою надмірною вагою, оскільки ударна хвиля не дістане до розташованого в нирці каменю.

Прохід ударної хвилі через шкіру є болючим, тому пацієнтові перед процедурою дають пероральні або ін'єкційні знеболювальні. Залежно від розміру, твердості і розташування каменю, процедура триває 30-60 хвилин. У разі маленьких каменів фокусування ударної хвилі утруднене, і процедура може не дати результату. Чим більше камінь, тим більш ймовірна необхідність додаткового застосування інших методів лікування: стентування сечоводу, уретроскопії та фіброендоскопії.

Предыдущая новость

Новенькие байки по низкой цене Свежие новости Чемпионата Украины по футболу Угловые диваны Широкий спектр логистических услуг по выгодным ценам Как обнаружить катаракту и когда обращаться к специалистам?

Последние новости